Hünnap Yetiştiriciliğinin desteklenmesi noktasında Demircili üreticilere hünnap fidanı dağıtan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında badem fidanı dağıtımının ardından bu kez de 33 üreticiye toplam 3 bin 500 adet ceviz fidanı dağıttı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üreticinin desteklenmesinin yanı sıra Demirci’yi tarımın başkenti yapacak projeler geliştireceklerini söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı destekleme projeleri Demirci ilçesinde de hızla devam ediyor. Daha önce ilçenin en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi olan Hünnap fidanını üreticilere dağıtan Büyükşehir, Ekim ayında da yine Demircili üreticilere 700 adet badem fidanı dağıtmıştı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçede bu kez 33 üreticiye toplam 3 bin 500 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilen fidan dağıtımına Demirci Belediyesi eski Başkanı Mehmet Babayiğit, Meclis Üyeleri Hüseyin Akkurt, Kemal Korkmaz, Ahmet Özaşıcı, Ramazan Çalı, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon İşleri Müdürü Kazım Aysan katıldı.
“Demirci için projeler devam edecek”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce gönderilen fidanları protokol üyelerinin elinden alan Demircili üreticiler, destekleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. İlçenin tarımsal gelişimine katkı sağlamak adına desteklerin devam edeceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hünnap ve badem fidanı dağıtımının ardından Demircili üreticilerimize bu kez de ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Tarım ve hayvancılık konusunda önemli olan, ancak yıllardır ihmal edilen Demirci’mizi tarımın başkenti yapmak için projeler geliştirmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle tüm Demircili kardeşlerime selamlarımı gönderirken, üreticilerimize de bereketli ve kazançlı günler diliyorum” diye konuştu.