Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, 17 ilçe belediyesine Katı Atık Transfer İstasyonlarının yerleri, işleyişleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle koordinasyonu sağlayarak, Manisa’ya en iyi hizmeti verebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 17 ilçe belediyesine Katı Atık Transfer İstasyonlarının yerleri, işleyişleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya 17 ilçe belediyesi yetkilileriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.
Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, “İlimizde yaşanan düzensiz(vahşi) depolama alanlarından kaynaklanan katı atık sorununun çözümü ve evsel atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin engellenmesi amacıyla Manisa ili, Yunusemre ilçesi Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiinde Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi yapımı çevre mevzuatına uygun olarak devam ediyor.17 ilçemizde toplam 74 adet vahşi depolama sahası var. Ve bu sahalar toplam 1.143.780,74 m² alanı kirletmektedir” dedi.
17 ilçenin yetkilileriyle bir araya gelerek transfer istasyonlarının yerleri, işleyişleri, çalışma prensipleri ve vahşi depolama alanları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Yıldırım, toplantının faydalı olduğunu görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.