Manisa Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla Turgutlu’nun Irlamaz mahallesinde üreticilere ana arı dağıtımı gerçekleştirdi.
Törene, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Turgutlu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, şube müdürleri ve Turgutlulu arı üreticileri katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda üreticilerimize katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Salihli’de 40 üreticimize Ana arı dağıtmıştık. Şimdi de Turgutlu’da 43 üreticimize ana arı dağıtacağız. Enstitüden ana arılar geldikçe üreticilerimizin talepleri doğrultusunda üreticilerimize ulaştıracağız” diye konuştu.
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arı dağıtılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, üreticiye yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda dağıtılan ana arıların, kovanlara nasıl yerleştirileceği ve yerleştirildikten sonra da neler yapılması gerektiği üreticilerle paylaşıldı. Üreticilerden gelen soruları cevaplayan Karaca, çiftçilere dağıtılan ana arıların 48 saate kadar kovanla buluşturulması gerektiğini belirtti.
Büyükşehir belediyesine teşekkür eden üretici Naim Karaman, “Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e bu projesi hayata geçirdiği için teşekkür ediyoruz. Biz arıcılar olarak en büyük sıkıntımız; verimli arılarla üretim yapamamamızdır. Öyle ki biz bedeli karşılığında dahi bu arıları temin edemezken Büyükşehir Belediyesi bizlere ana arıları dağıttı. Bu proje sayesinde ana arıları edinmiş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve tüm ekibine teşekkür ediyor, desteklerinin devamını diliyoruz” diye konuştu.
Yapılan proje sayesinde daha verimli arılara sahip olduklarını belirten üretici Metin Çayır da büyükşehir belediyesine arıcılığa yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.