Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin inanç turizmi açısından önemli bir değer oluşturan Kula ilçesinde yer alan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde yapacağı çevre ve meydan düzenlemesinin projesini hazırladı. Tabduk Emre ve Yunusemre türbesine ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir Gecesi gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli etkinliklerin yapılabileceği projenin hayata geçmesiyle Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nin manevi değerleri daha fazla ön plana çıkacak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde dev projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesine bağlı Emre Köyü’ne yapılacak olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevresi Meydan düzenlemesinin projesi hazırlandı. Her yıl binlerce vatandaşı konuk eden Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi yapılan çevre düzenlemesinin ardından manevi duyguları doruğa çıkaracak. Yunus Emre diyarında yapılacak olan modern proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Her yıl Kadir Gecemizde binlerce vatandaşımız Yunus’un gönül sofrasında buluşuyor. Gecenin maneviyatını yaşıyoruz. Bu anlamda inanç turizmi açısından önemli olan ve her gün onlarca vatandaşı konuk eden Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde 37 bin 500 metrekare alan üzerinde modern bir proje hayata geçiriyoruz” dedi.
MANEVİ DEĞERLER ÖN PLANA ÇIKACAK
Projede tüm ayrıntıların düşünüldüğünü belirten Başkan Ergün, “Tabduk Emre ve Yunusemre türbesini ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir Gecesi’nde ziyaretçilerin abdest alma mekanları, kurban kesim yerleri, kafe ve yemek pişirme alanları ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir düzenleme olacak. Manevi değeri olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde hayata geçireceğimiz düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.