Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Demirci ilçesinde hünnap üreticilerine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği fidan desteği ilk meyvelerini verdi. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret eden Söğütcük Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaca, desteğin ekonomilerine önemli katkı sağladığını dile getirerek Başkan Ergün’e teşekkür etti.
Tarım ve hayvancılığın gelişimine katkıda bulunmak için giriştiği hamlelerle üreticilerin yüzünü güldüren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Demirci’de hünnap üreticilerine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği fidan dağıtımı vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Bu kapsamda Demirci ilçesi Söğütcük Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaca, Muhtar Azaları Ergun Ekici ve Recep Ulus, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Akkurt da hazır bulundu.
“Ekonomimize katkı sağladı”
Büyükşehir Belediyesi’nin mahallerinde yaptığı fidan desteğinin tarımsal ekonomiye önemli bir katkı sağladığını belirten Söğütcük Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaca, "Büyükşehir Belediyesi tarafından “Hünnap Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi”, kapsamında sağlanan destek nedeniyle çok mutluyuz. Mahallemizde hünnap üretiminde ciddi bir pazar oluştu. Bu kapsamda bizlere sağladığınız destekte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Mahallerinde yapılan fidan dağıtımının ilk meyvelerini verdiğini de altını çizen Mahalle Muhtarı Karaca, Başka Ergün’e hünnap ikramında da bulundu.
“Kırsalda da kalkınmayı hedefliyoruz”
Hünnap yetiştiriciliğinin ilçenin tarımsal ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu ve hünnap yetiştiriciliğine katkı sağlamak amacıyla bu projeye öncülük ettiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Temennimiz vatandaşımızın kırsalda da kalkınmasını sağlamak. Vatandaşımızın ekonomisine katkı sağlayabilmek. Bunu da sağlayabildiysek bizler için en büyük mutluluk bu. Allah razı olsun demeniz bizler için yeterli. Başka da bir beklentimiz yok.” ifadelerinde bulundu.