Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen kurum içi eğitim seminerleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Koordinasyon İşleri Müdürlüğü ile MASKİ personeliyle devam etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Büyükşehir ve MASKİ personeline Kurumsal Kültür ve Finansal Okuryazarlık Eğitimi verildi. Sarıgöl Belediyesi Toplantı Salonu’nda verilen eğitime 90 belediye çalışanı katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Muzaffer Şaşmaz, “Öncelikle sizlere Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum. Bizlerin Sarıgöl ve Manisa’nın diğer ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi personeline eğitim verilmesi için talimat veren ve teşvikleriyle bize destek olan Başkanımıza saygılarımı sunuyorum. Mümkün olduğu kadar her hafta bir ilçemizi ziyaret ediyoruz. İstişarelerde bulunuyoruz ve planladığımız hizmet içi eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Personelimizin hizmet niteliklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için ilçelerimiz uzak yakın demeden eğitim hizmetlerimizi mahallinde gerçekleştirmek ve personelimizin zamanını verimli kullanmak istiyoruz” dedi.
Kurumsal kültür anlatıldı
Eğitim, iki ana başlık altında Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bozal tarafından verildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kurumsal Kültürü ve Finansal Okuryazarlık konularında personele bilgiler verildi. Eğitimin birinci dersi olan Kurumsal Kültür konusunda personele Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli olma bilincini kazanmak, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmek, vatandaş memnuniyetini kazanmak ve sürdürmek, Belediye hizmetlerini en iyi kalitede vatandaşa sunmak, hizmet sırasında vatandaş ile ilişkileri düzenlemek, hizmet ve çalışmalar sırasında yasal mevzuata uymak, belediyenin hizmet standartlarını gerçekleştirmek, mesleki etik ilkelerine uygun hareket etmek ve devlet malını korumak gibi konularda bilgiler verildi.
“Her gün bir adım daha ileriye gitmek hedefimiz”
Eğitimin ikinci konusunda personele kişisel ve ailevi finansal durumlarını düzenlemek, aile bütçesini hazırlamak, borçlarını yönetebilmek, kendisi ve ailesi için hedefler belirlemek, su ve enerji başta olmak üzere tasarruflu davranmak konularında bilgiler verildi. Eğitimin gerçekleşmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak iki günü birbirine eşit olan zarardadır prensibi ile çalışmaktayız. Her gün bizim için bir adım daha ileriye gitmek olmalıdır. Bunun için sürekli bir hareket halinde, enerji ile çalışmaktayız. Manisa ve ilçelerinde etkili hizmet ve yatırımlar yapmak ve her ilçemize eşit ve dengeli hizmet götürmek istiyoruz. Bunun için tüm çalışanlarımız bu motivasyonla hareket etmeli ve kesinlikle boş durmamalıdır. Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli olmak çok önemli bir sorumluluğu gerektiriyor. Personelimiz bunun bilincinde olarak çalışmalıdır. Personelimize gerekli motivasyonu kazandırmak, tüm insan kaynaklarımızı bilinçli çalışanlar olarak eğitmek ve uygun niteliklerle donatmak istiyoruz. Bunun için hizmet sathımız Manisa’nın tüm ilçeleridir” dedi.