Çevre ve Şehircilik Manisa İl Müdürü Nurettin Aytekin ve ekibi Manisa Atık Su Arıtma Tesisi’ni inceledi.
Çevre ve Şehircilik Manisa İl Müdürü Nurettin Aytekin ve ekibi, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ile birlikte MASKİ tarafından yapımı devam eden Manisa Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. İnceleme ziyaretinde Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Erdal Nohutçu, İşletmeler Şube Müdürü Gökhan Çevik, Yapım İşleri Şube Müdür Vekili Uğur Topkaya ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli mühendisler de yer aldı.
Tesis ile ilgili Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin’e brifing verildi. Atıksu Arıtma Dairesi’nde İnşaat mühendisi olarak görev yapan Uğur Topkaya, hem süre gelen çalışmalar hem de tesisin teknik bilgileri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, tesis ile ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aytekin, “Türkiye’nin önde gelen atıksu arıtma tesislerinden birinin Manisa’mızda inşa ediliyor olması gurur verici. Tesis sayesinde Manisa merkezde atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilecek. MASKİ’nin çalışmaları ile gelecek nesillere daha temiz bir Manisa emanet etmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, tesisteki çalışmaları düzenli bir şekilde takip ettiklerini belirterek, “Manisa merkezin atıksu sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan tesisimiz sayesinde vatandaşlarımız uzun yıllar rahat nefes alacak” diye konuştu.
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ise, Manisa merkezde inşa ettikleri atıksu arıtma tesisinin modern bir yapı olacağını ve sadece Manisa’nın değil Ege Bölgesi’nin de kaderini değiştireceğine inandıklarını söyledi. Genel Müdür Coşkun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bir söz verdi. Gediz’i eski, özlenen günlerine kavuşturacağım dedi. İnşaat çalışmaları devam eden merkez atıksu arıtma tesisimizde adımlar bunun için atılıyor. Tesisimizde inşaat çalışmaları tamamlanıp, aktif hale geldiğinde Gediz Nehri eski günlerine kavuşacak. Geçmişten gelen sorunları teker teker ortadan kaldırıyoruz, kaldırmaya da devam edeceğiz. Bugün neredeyse tüm Ege Bölgesi’nin gıda ihtiyacını karşılayan bereketli Gediz Ovası, Manisalıların gururu olmaya devam edecek” dedi.