Turgutlu Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemi’ne geçiş çalışmalarını sürdürürken, bu kapsamda İller Bankası Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü teknik uzmanı Engin Olgun ve Hulusi Adıgüzel’in de katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Etkin ve verimli belediyecilik işleyişini öngören sistemin kurulum aşamasında olduklarını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de toplantıda yaptığı konuşmada hedeflerinin vatandaşa hizmet noktasında hızlı ve sonuç odaklı çalışmak olduğunu ifade etti.
Turgutlu Belediyesi, ulusal çapta günümüz yerel yönetimlerinin birer birer geçiş yaptığı Coğrafi Bilgi Sistemi’ne (CBS) yönelik hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı’ndan çıkan karar doğrultusunda sisteme dair gerekli yazılım, donanım ve hizmet alımına yönelik Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e kredi kullanma yetkisi verilmesinin ardından İller Bankası nezdindeki temaslar da devam ediyor. Kurulacak sistemin teknik donanımı, işleyişi, yerel yönetimlere faydaları hakkında da İller Bankası Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü teknik uzmanı Engin Olgun ve Hulusi Adıgüzel’in katılımıyla Belediye Encümen Salonu’nda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcıları İskender Tunç, Mithat Erden ve Çetin Akın ve birim müdürlerinin yer aldığı bir toplantı düzenlendi. Olgun ve Adıgüzel, sistemin kuruluş aşamasından işleyişine kadar detaylı bilgi vererek, belediyenin ilçe hakkında gereksinimi olan bilgilere ulaşımının kolaylaşacağı gibi vatandaşa hizmet noktasında da kaliteyi arttırabileceğini ifade etti.
HEDEF ETKİN VE VERİMLİ BİR BELEDİYECİLİK
Manisa’da genelinde 150 bin nüfuslu geniş bir coğrafi yapıya sahip bir ilçe olarak öne çıktıklarının altını çizen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Coğrafi Bilgi Sistemi ile amaçlarının modern belediyecilik noktasında önemli bir ihtiyacı karşılamak olduğunu söyledi. Başkan Şirin, “Sisteme yönelik çalışmalarımız devam ederken bu kapsamda ilçemizde ağırladığımız İller Bankası yetkilileriyle de istişare ediyoruz. Bizler ilçemizi günümüz teknolojisini kullanarak coğrafi tabanlı ve etkin bir şekilde yönetebilmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçemizin fiziki mekanlarına dair geniş çaplı bir saha çalışması yapacağız. Gelir arttırıcı çalışmalar da bu sistemin içerisinde olacak. Bu kapsamda bir yandan da Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız’ın numarataj alanındaki çalışmaları tamamlanmak üzere olduğu bilgisini aldık. Koordineli bir şekilde yürüteceğimiz, modern belediyecilik noktasında artık kaçınılmaz bir gereklilik olan coğrafi bilgi sistemi belediyemizin daha etkin ve verimli çalışmasına olanak sağlayacak.” dedi.