Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Akhisar Çoruk mahallesinin sıklıkla arızalara neden olan eski içme suyu hattını yenileyerek vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırdı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede yürüttüğü içme suyu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MASKİ, Akhisar ilçesine bağlı Çoruk mahallesinin deforme olan içme suyu terfi hattının sık sık patlaklara neden olması üzerine çalışma başlattı. İçme suyu pompası ile biriktirme deposu arasında bulunan 20 yıllık hattın bir kısmı, MASKİ ekipleri tarafından hızla yenilerek şebekeye bağlantısı yapıldı. MASKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmayla, eski hattın neden olduğu su kesintilerinin önüne geçilerek, vatandaşların yaşayabileceği olası su sıkıntıları da engellenmiş oldu.
Sorunlara kalıcı çözümler
MASKİ, il genelinde içme suyu konusunda meydana gelen aksaklıkları tamamen ortadan kaldırmak için aralıksız çalışıyor. Uzun yıllar önce döşenen ve bir daha bakım yapılmayan içme suyu altyapılarının neden olduğu arızalara geçici müdahaleler yerine, sonrasında yaşanabilecek sıkıntıları da önlemek amacıyla kalıcı çözümler üretiliyor.