Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesince düzenlenen Demirci Akıncıları Anma Programı muhteşem bir fener alayı yürüyüşü ve düzenlenen program ile taçlandırıldı. Programda konuşan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, "İlk meydan muhaberesi Demirci’de yapılmış. Türkiye Cumhuriyeti ilk defa hava kuvvetlerinin savaş uçaklarını koca yaylada yapılan Demirci meydan muhaberesinde kullanmış. Her nedense verilen bu mücadeleler tarih kitaplarında yer verilmemiş. Ben Demirci’nin bu hak ettiği unvanı alması noktasında değerli siyasetçilerimize buradan çağrıda bulunuyorum. Demirci çok şanlı bir direniş gösterdi. Demirci’nin bir İstiklal Madalyasını hak ettiğini düşünüyorum." dedi.
Belediye hizmet binası önünde düzenlenen programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, eski Bakan Devlet Bakanı İsmail Özdağlar, Manisa eski Milletvekilleri Abdullah Akarsu ile Hakan Taşçı, Demirci Belediyesi eski Başkanları, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Demirci Akıncıları anma programı öncesinde Üniversite Caddesi Halıkent Parkı önünden başlayan yürüyüş belediye hizmet binası önüne kadar devam etti. Programın açılışında temsilen alana kurulan hükümet konağından Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, halka seslendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selami Selçuk, "Demirci’de o yıllarda çok ciddi mücadeleler verilmiş. İstiklal savaşının başlandığı topraklardayız. İlk meydan muhaberesi Demirci’de yapılmış. Türkiye Cumhuriyeti ilk defa hava kuvvetlerinin savaş uçaklarının koca yaylada yapılan Demirci meydan muhaberesinde kullanmış. Her nedense verilen bu mücadeleler tarih kitaplarında yer verilmemiş. Ben Demirci’nin bu hak ettiği unvanı alması noktasında değerli siyasetçilerimize buradan çağrıda bulunuyorum. Demirci çok şanlı bir direniş gösterdi. Demirci’nin bir İstiklal Madalyasını hak ettiğini düşünüyorum. Akıncı ismi bizim nezdimizde itibarı yüksek bir isimdir. Ama 15 Temmuz’da gerçek adı mürtet olan akıncı üssüne toplanan bir takım dönmeler ile Demirci Akıncılarını karıştırmamak gerekiyor. Soysuza beylik vermişler önce babasına kesmiş misali eline silah geçince kendini güçlü hissedince önce o silahı kendi milletine çeviren şerefsizler ile kendini akıncı diyenleri Demirci Akıncılarını ayırmamız gerekiyor" dedi.
Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı da günün anlam ve önemi adına bir konuşma yaptı.
Demirci Kaymakamı Atila Kantay ise, "Demirci tarihini unutmadı ve unutturmayacak. 96 yıl önce Hoşçalar, Çataloluk’ta keyif için kuytu derelerde öldürülen Müslüman Türk delikanlılarını unutmadık. Türkiye Büyük Millet Meclisinin yiğit milletvekilleri 15 Temmuzda Büyük Millet meclisimize sahip çıkmışlardır. Demirci Akıncıları bundan 96 yıl önce 6 vilayet ve 29 kazada görev almışlardır. Nerede bir feryat figan olsa Demirci Akıncıları orada milletimize yardımcı olmuşlardır. Demirci Akıncıları 18 ay boyunca Yağcı, Türkmen, Çomaklı ve Ulus dağında aç kaldılar, susuz, ekmeksiz kaldılar ama imansız hiç kalmadılar, onları hayırla ve şükranla yad ediyoruz " dedi.
Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ yaptığı konuşmasında, "Bin yıldır bu topraklardayız. Bu toprakları vatan kılmak için tam 10 milyon şehit verdik. Dünya’da 5 büyük imparatorluk kuruldu. Bu imparatorlukların 3’ünü Türkler kurdu. Osmanlı’dan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Bugün işte Demirci önlerinde ve dağlarında ayağa kalkan kıyam eden insanlar vardı. O Kaymakam olan İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşları da bu topraklarda büyük mücadeleler verdi. 96’yıl önce bu topraklarda mücadele veren Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve silah arkadaşlarını yad ediyor, etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, "Muhteşem bir gece yaşıyoruz bugün. Bir Cumhuriyet Kaymakamının, geldiği bir Cumhuriyet ilçesinde Cumhuriyeti var eden değerler ve mücadele ruhunu tekrar bizlere hatırlatan bir ruh için buradayız. Yunan işgali altında kalmamış ve Kurtuluş savaşını başlatmış nadir bir toprak üzerinde Demirci’deyiz ne mutlu Demircililere. Programı düzenleyen ve emek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmaların ardından Demirci Akıncıları logosunu tasarlayan Semra Yalçın’a günün anısına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından halı üzerine dokunmuş Demirci Akıncıları logolu halıyı takdim etti.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve Belediye Başkanı Selami Selçuk’a bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederek, Akıncılar logosunu tasarlayan Semra Yalçın’ı da tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum."
Daha sonra Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ tarafından programa katılan Şehit ailelerine halı üzerine dokunmuş Demirci Akıncıları logolu halı edildi. Program Ahmet Yenilmez’in gösterisi ve ardından Orhan Hakalmaz’ın kahramanlık türküleri ile sona erdi.