Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıgöl Dindarlı mahallesinin içme suyu şebekesinin yenilenmesinin ardından, kanalizasyonu olmayan mahalleye sıfırdan 10 bin metre kanalizasyon hattı döşüyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı mahallesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla hem kanalizasyon hem de içme suyu sorunlarını ortadan kaldırıyor. Mahallenin 13 bin metre uzunluğundaki içme suyu hattını yenileyen MASKİ ekipleri, daha önce kanalizasyon hattı bulunmayan mahalleye 10 bin metre kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına da başladı. MASKİ ayrıca, kullanımda olmayan yedek sondajı da devreye alarak mahallenin ihtiyacını karşılayacak içme suyunu temin ediyor.
Yetersiz su sorunu yeni hatla çözülüyor
Dindarlı mahallesine yetersiz gelen suyu artırmak amacıyla MASKİ, Gürebaşı mahallesinde bulunan 180 metre derinliğindeki yedek sondaj kuyusunun faaliyete geçirmek için de çalışmalarına başladı. Suyun depoya pompalanması için trafodan çekilen enerji nakil hattının bağlantısı yapıldı. MASKİ ekipleri, suyu kuyudan mahallenin deposuna ulaştırmak amacıyla da bin metrelik terfi hattı döşüyor. Çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanmasının ardından, saniyede 15 litre verime sahip sondaj suyu şebekeye verilerek kullanıma açılacak.
Mahalle muhtarından Başkan Ergün’e teşekkür
MASKİ’nin mahallelerine ulaştırdığı hizmetlerden memnuniyet duyduğunu ifade eden Dindarlı Mahalle Muhtarı Mustafa Gençeli, “Mahallemizin 13 bin metre içme suyu şebekesi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün sayesinde değişti. Şimdi de kanalizasyon çalışmalarımız başladı. İçme suyumuzun çoğalması için de sondajımızdan su alabileceğiz. Güzel suyumuz var. Şuan içme suyu depomuza bor döşeyerek bağlantısı yapılıyor. Enerji hattımız da döşendi. Mahalle sakinleri de çalışmalardan mutlu ve çok çok teşekkür ediyorlar” dedi.