Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından Kasım ayı İl Divan Toplantısı Turgutlu’da gerçekleştirildi.
Turgutlu Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Vekili Mehmet Akış, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Kallat, Metin Gencay, Mehtap Şirin, Ahmet Yasav, Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Sendikal çalışmaların değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “402 bin üyesi bulunan bir emek hareketi olarak sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Emek diyoruz. Özgürlükler diyoruz. Medeniyet davamıza hizmet diyoruz. Emek ve özgürlük mücadelesinde zirveden yeni ufuklara yol alıyoruz.” dedi.
“Yetkili ve etkili sendikayız”
“402 bin üye, Hakka, hakikate adanmış bünye sayımız, davaya inanmış insanımızdır” diyen Öner, “Sanmayın ki, 402 bin bizim için sadece mutabakat metinlerine kaydedilmiş üye sayımızdır. Ulaştığımız bu nokta, davaya hizmet etme kaygımızdır. Millete hizmet etme aşkımız, medeniyet değerleriyle bağımızı yeniden inşa etme davasına olan sarsılmaz saygımızdır. Birbirine benzemeyenleri, farklı zeminlerden bizim ocağımıza gelenleri mutlu etmek, onlara güven vermek, onların güvenini kazanmak yürek ister, basiret ve feraset ister. Bütün bu nitelikleri taşıdığımız için 402 bine ulaştık. Yeni ufuk yolculuğumuzu da, ufuklara yeni yolcu çağrımızı da sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
“Hain darbeciler milletin direnişine takıldı”
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Öner, “15 Temmuz’da Hasan Sabbah’ın işgalcileri milletin üzerine çöktü. Ama başaramadılar, asla başaramayacaklar. Milletin yola çıkarken gösterdiği kararlılık yolda büyüdü, yeniden büyük Türkiye idealine dönüştü. Hain darbeciler milletin direnişine takıldı. 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar... Batı’dan soğuk hava ile birlikte gelen tüm bu zor günleri yaşayan bir teşkilatız. Bütün bu zorlukları hep birlikte, el ele, omuz omuza mücadele vererek atlattık.” dedi.
Açığa almaların hızlı bir şekilde gerçekleştiğine, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler hazırlandığına dikkat çeken Öner, “Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları devletin kurumlarından temizlenmelidir. Devletin güvenliğiyle birlikte milletin de geleceğine ilişkin güvencesi sağlanmış oldu. Bu beklenen bir şeydi ve bu süreci kesinlikle destekliyoruz. Bu hainlere merhamet etmek, bu millete, bu vatana ihanet etmek demektir. Ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz. Masumların hakkını her şartta ararız. Bu duruşumuzdan şimdiye kadar taviz vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
“Darbe ürünü kılık-kıyafet uygulaması kabul etmiyoruz”
“Darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğini takmama konusunda kararlıyız” diyen Öner, “Pantolonun kumaşı, kazağın yakası, ayakkabının topuk boyu, ense tıraşı ve bıyıkla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Eğitimin niteliği, öğretmenin verimliliği ile ilgilenmek varken kıyafetin tam tekmilliği ile gündem tutan yönetim anlayışını çağ dışı buluyoruz. Kamu görevlileri kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kararlılıkla eylemimize devam edeceğiz. Eğitim-öğretim; düşü, gerçeği, ideali, kabiliyetleri ile doğrudan insanı, insan kaynaklarını yetiştirme faaliyetlerinden dolayı milletin bugünü ve yarını için hayati öneme sahiptir. İdeolojik kaygılarla bezeli, köhnemiş, verimsizliği ortada bir eğitim programıyla başarıya ulaşılamaz. Araçların, amaç ve yöntemlerin değiştiği, her şeyiyle başkalaşan dünyada sistemi hem maddi hem de milli ve medeniyet değerlerimize uygun formatta yenilemek mecburiyete dönüşmüştür. Yeni müfredat, biçimi ve muhtevasıyla akıllı, bilgili, ahlaklı, vicdanlı, özgür, ekip çalışmasını bilen, başaran, cesur, araştırmacı bireyler yetiştirmeyi amaçlamalıdır.” dedi.
“Hedef bin yetime sahip çıkmak”
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda İHH’nin ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesine destek verdiklerini vurgulayan Öner, “Geçen eğitim döneminde Manisa’mızda 600’e yaklaşan yetimi himaye ettik. Bu yıl sayının bine çıkmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetiştirebilmesi bu projeyi asıl önemli kılan etkendir. Haz ile hız arasına sıkışmış olan yeni neslin bu ve buna benzer projelerle, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmesinde etkili olacaktır.” diye konuştu.
Kadınların ve gençlerin medeniyet davalarının iki mihenk taşı olduğunu ifade eden Öner, “Cennet anaların ayağı altındadır.’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Kadınlarımızın içtimai hayatın içinde olması ve örgütlenmesinde, nicelik ve niteliğin artması noktasında herkese görev düşmektedir. İş hayatında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık olmasından yanayız. Gençlerin bir araç olarak kullanılmasına asla izin vermemeliyiz. Unutmayalım ki, gelecek onlar eliyle inşa edilecek.
Kadınlar komisyonumuz ve Genç Memur-Sen ile önemli çalışmalar yaptık. Bu çerçevede çalışmalarımız ve çabalarımız çalışanların, gençlerimizin, milletimizin daha iyi bir geleceğe ulaşması içindir. Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası için kadınlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalı ve onların önünü açmalıyız.” dedi.
İl Divan Toplantısı İlçe Başkanlarının ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görüşlerinin alındığı değerlendirmelerin ardından sona erdi.