Manisa’nın Akhisar ilçesinde 55 sanatçıdan oluşan grup tarafından ’Ekim Geçidi-15’ adlı resim sergisi açıldı.
55 sanatçıdan oluşan grup ’Ekim Geçidi-15’ isimli karma sergisi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın katılımıyla Akhisar Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. 28 Ekim’e kadar açık kalacak ’Ekim Geçidi-15’ isimli sergiler hakkında bilgi veren Resim Sanatçısı Feriha Dağlı, ’Ekim Geçidi’ projesinin fikir sahibi ressam Gülsüm Erbil’in sağlık nedenleri ile sergiye gelemediğini belirterek, “Uzun yıllar yurt dışında yaşayarak Türkiye’ye gelen bir sanatçı. Başta İzmir ve İstanbul olmak üzere bir çok şehirde bu dönemde açılan sergilerdir. Sergilerin amacı Atatürk’e inanan, Cumhuriyet’e saygılı sanatçıların duruşunu sergiledikleri bir sergidir. Bizler sergi açma eylemi ile demokrasiye inandığımızı, Atatürk’e inandığımızı anlatmış oluyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından resim sanatçısı Feriha Dağlı, sergi açılışına özel Gülsüm Erbil’in gönderdiği mektubu katılımcılara okudu.
Akhisar’ın sanata verdiği değere vurgu yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Bizler Akhisar Belediyesi çatısı altında bir çok sanat kolunu içinde barındıran sanat atölyemizin ürünleri de burada sergilenmektedir. Şehirlerin güçlü ve zayıf yönleri vardır, Akhisarımızın ise çok güçlü yönleri vardır. Bu güçlerden bir tanesi de sanata yatkınlığı olarak görünmektedir. Bu şehir gerçekten sanata ve sanatçıya çok değer vermektedir. Sanat bu şehrin temel karakteristlerinden bir tanesidir. Dolayısıyla 55 tane sanatçımızın eserleri burada sergileniyor. Farklılıklarımıza rağmen Akhisar’da barış içerisinde yaşamaktayız. Bunun yanında Akhisar’da farklı siyasi düşüncede olan topluluklar da aynı dilde hareket ederek işlerini yürütmektedir. Nasıl bir şehirde yaşadığımızın farkındayız, gerçekten kadim bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizin 5 bin yıllık bir geçmişi vardır. Dolayısıyla ürettiğimiz bu tüm değerlere hep birlikte sahip çıkıyoruz” dedi.