Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Rıza Akçalı ve Levent Akçalı Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek Manisa’daki görevinde başarılar diledi.
Akçalı, ülkemizin tarımı, sanayisi ve ekonomisi ile en gözde şehirlerinden olan Manisa ve Manisalılar için yapılacak her türlü hizmette katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.
Manisa’nın yıllardır gelir vergisi rekortmeni olan Akzonobel Kemipol A.Ş. ortağı ve Genel Müdürü Eyüp Altan, Genel Müdür Yardımcısı Semih Kılıç da Vali Güvençer’i makamında ziyaret ederek Manisa’daki görevinin hayırlı olmasını diledi. Altan, Vali Güvençer’e işletmeleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Vali Güvençer, konuklarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, Manisa için birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmenin birinci hedefi olduğunu söyledi.
Vali Güvençer Manisa Bezinden yapılan ürünleri çok beğendi
Vali Mustafa Hakan Güvençer, Türk Kadınlar Konseyi ve Manisa Bezi Kooperatifi Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve yönetim kurulu üyelerini de konuk etti.
Ziyarette Vali Güvençer’e ‘Manisa’ya hoşgeldiniz’ diyen Kafkaslı, 600 yıllık Manisa Bezi hakkında bilgiler vererek Manisa Bezinden yapılan masa örtüsü, peştamal ve ipek fular hediye etti. Kafkaslı, Manisa Bezinin üretimini artırarak kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bazı hayırseverlerin de katkısıyla temin ettikleri dokuma tezgahlarında Manisalı kadınlara dokuma kursu düzenlediklerini söyledi. Manisa bezinden üretilen ürünleri çeşitlendirmek için de çaba içinde olduklarını ifade eden Kafkaslı, dokuma kursuna katılan kadınların hem meslek öğrendiklerini hem de ev ekonomisine katkıda bulunduklarını dile getirdi.
Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle Türk Kadınlar Konseyi ve Manisa Bezi Kooperatifi Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek Manisa Bezinin Manisa’nın önemli değerlerinden olduğunu, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için elinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduğunu bildirdi.