Geleceğin güreşçilerini yetiştirmek için Manisa’nın Selendi ilçesinde önemli bir adım atıldı. Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş’ın Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile yaptığı görüşmeler sonucu Türkiye Güreş Milli Takımına oyuncu yetiştirmek amacıyla alt yapının güçlendirilmesi için Yatılı Bölge Ortaokullarında güreşçi yetiştirme projesi başlatıldı.
Proje kapsamında Selendi ilçesinde bulunan tüm ortaokullardan güreş sporunu seven öğrenciler görücüye çıktı. Güreşçi adayı 50 öğrenci Yatılı Bölge Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda elemelere katılmak ve heyet karşısında hünerlerini sergilemek üzere mindere çıktı.
Güreş Federasyonundan gelen Türkiye Güreş Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Koordinatör Hocası İbrahim Yıldırım, Güreş Federasyonu Eğitim Kurumları ve UWW Üyesi Ramazan Savranbaşı, Uluslar arası Güreş Hakemi ve Müsabaka Baş Hakemi Cengiz Apay, Milli Hakemler Kadir Gün, Erhan Özer, Metin Özgür, Güreş Federasyonu Gözlemcisi ve Manisa Güreş Antrenörü Süleyman Güngör elemeleri yapmak ve Selendi’de geleceğin güreşçilerini seçmek için kapalı spor salonunda güreşçi adayları ile bir araya geldi.
İlk olarak Selendi Kaymakamı Hakan Güner’i ziyaret eden heyet ardından YBO Kapalı Spor salonunda elemelerde güreşçi adayları ile bir araya geldi. Heyet, güreşçi adaylarına denge, dayanıklılık, esneklik, barfiks hareketleri yaptırdıktan sonra adaylara ikişer defa güreş yaptırdı. Elemelerin ardından adaylardan 22’si başarılı bulunarak elemeleri geçti. Elemeler esnasında Kaymakam Hakan Güner ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş elemeleri yerinde izleyerek heyete destek oldu. Öğrenciler isterlerse Yatılı Bölge Ortaokulunda hem okuyup hem de antrenman yaparak maçlara hazırlanacaklar. Merkezde oturan öğrenciler ise kendi okullarına devam edip Yatılı Bölge Ortaokulunda antrenmanlara katılarak Güreş Milli Takımına hazırlanacaklar. Eleme sonunda Güreş Federasyonu Heyeti Kaymakam Hakan Güner’e güreş alt yapısını hazırlamada desteklerine ihtiyaçları olduğunu ancak bu şekilde başarılı olabileceklerini, Selendi’de güreşi yerleştirebileceklerini ve ata sporu güreşe sahip çıkarak uluslar arası arenada tekrar hak ettiği yere çıkarabileceklerini belirtti. Kaymakam Hakan Güner de minik güreşçilerin her zaman yanında olduklarını ve onlara her türlü desteği vereceklerini belirtti.