Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç’ın Gelenbe Mahallesi’nde bulunan ve kollektör hattında arıza bulunan atıksu arıtma tesisinde onarım çalışmasını tamamlayarak faaliyete aldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerini faaliyete alarak ekolojik dengeyi korumak için çalışıyor. Bu kapsamda, Gelenbe Atıksu Arıtma Tesisi 2014 yılında MASKİ’ye devredilen tesislerden biri. Devir işlemlerinin ardından tesiste yapılan tamiratlar ile birlikte Gelenbe Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete alındı. Kollektör hattında meydana gelen doğal afet sonrasında yaşanan arıza da MASKİ ekipleri tarafından giderildi. Arızanın giderilmesine rağmen, MASKİ Genel Müdürlüğü, eski kollektör hattının yenilenmesi için projelendirme çalışmalarını da başlattı. MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi İşletmeler Şube Müdürü Gökhan Çevik tesisteki işleyişi inceledi.
Tesis devralındığında çalışamaz halde bulunan makineler ve tesisatlar yenilendi. İşletim maliyeti yüksek olması nedeniyle çalıştırılamayan tesis, MASKİ tarafından çalıştırıldı. Mahalle Muhtarı Nizamettin Gümüş, MASKİ’nin tesisin çalışması için gerekli tüm yardımları yaptığını söyledi.
“Atıksuların doğaya zarar vermesinin önüne geçtik”
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde atıl durumda alınan tesisleri aktif hale getirmelerinin yanı sıra, eski hatlar nedeniyle yaşanan arızaları da giderdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kırkağaç’ın Gelenbe Mahallesi’nde yaşanan yoğu yağış sonrası kollektör hattında bir sorun yaşanmıştı. Ekiplerimiz tesiste çalışmalarını başlatıp, sıkıntıyı çözerek, tesise yeniden atıksu girişini sağladı. 2042 yılına kadar Gelenbe’ye hizmet verecek olan tesisimizde 500 metreküp atıksuyu arıtarak doğaya salıyoruz. Tesisi devraldıktan sonra Gelenbe Çayı’na karışan atıksuların doğaya zarar vermesinin önüne geçtik. Atıksu arıtma tesislerine yaptığımız yatırımlarla ilimizin kaderini değiştireceğiz” dedi.