GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek Türkiye’deki tek Ağaç Müzesinin Yalova’da olduğunu, ikinci Ağaç Müzesini Salihli’de kurmayı düşündüklerini belirterek, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Manisa Şube Başkanı Hüseyin Okumuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve yönetimi, Araştırmacı-Yazar İlber Şiyak Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.
ZİÇEV ziyareti
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Manisa Şube Başkanı Hüseyin Okumuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Ziyarette Vakıf hakkında bilgi veren Manisa Şube Başkanı Hüseyin Okumuş, ZİÇEV’in amacının Türkiye’de ve Manisa’da zihinsel yetersiz çocukların yeterli eğitim, rehabilitasyon ve bakım şartlarına kavuşabilmeleri için gerekli olanak ve ortamları yaratmak, meslek kazanmalarına yardımcı olmak, uzun vadede bu şartların kalıcılığını güvence altına almak ve kimsesiz zihinsel yetersizlere yaşamları boyu sahip çıkmak olduğunu dile getirdi. Okumuş, Manisa Şubesi’nin 1988 yılında kurulduğunu, aynı yıl bir apartman katında eğitim ve rehabilitasyon hizmetine başladığını, Laleli semtinde arsa temininin ardından hayırseverlerin katkılarıyla yapımı gerçekleştirilen okul binasının 1994 yılında hizmete açıldığını söyledi. Eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verirken, bir yandan da yatılı hizmete geçebilme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Okumuş, ZİÇEV-Vakıfbank Yatılı Bakımevi’ninde 1 Nisan 2015 tarihinde hizmete açıldığını bildirdi.
Vali Mustafa Hakan Güvençer de kendilerini tebrik ederek, “Manisa’da güzel bir iş başarmışsınız. Kimsesizlerin elinden tutup sahip olduğunuz, onları hayata kazandırmak amacıyla çalışma yürüttüğünüz için sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
GEMA Vakfı Salihli’de Ağaç Müzesi kurmak istiyor
GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu da ziyaretine kendilerini kabul ettikleri için Vali Güvençer’e teşekkür etti. Çalışmaları hakkında Vali Güvençer’e bilgi veren Kilimcigöldelioğlu, Türkiye’deki tek Ağaç Müzesinin Yalova’da olduğunu, ikinci Ağaç Müzesini Salihli’de kurmayı düşündüklerini belirterek, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
Vali Güvençer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kurulacak bir Ağaç Müzesi’nin hem Manisa’nın hem de Salihli’nin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, Manisa için yapılacak yararlı her türlü çalışmanın yanında olduğunu belirtti.
İlber Şiyak da Vali Güvençer’i ziyaret etti
Vali Güvençer’i ziyaret eden Araştırmacı-Yazar İlber Şiyak ise kendisinin yıllardır Rumeli Türkleri hakkında araştırma yaptığını ve bu konuda birçok kitap bastırdığını ifade ederek çalışmalarını sürdürdüğü “Saruhan’dan Rumeli’ye Gönül Köprüleri” isimli kitabını yakında çıkaracağını bildirdi.