FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan veya ihraç edilen kamu personelinin itiraz dilekçelerini verecekleri birim Manisa Valiliğinde açıldı. Birime bugün itibariyle 493 kişi itiraz dilekçesini verdi.
Manisa Valiliği Olağanüstü Hal bünyesinde itirazların kabul edildiği bir birim oluşturuldu. Oluşturulan birimin arkasında bir değerlendirme komisyonu kurulduğunu kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gerek görevden uzaklaştırılanlar, gerekse görevden ihraç edilen personelin bu birime durumlarını izah eden dilekçelerini bırakmaya başladığını söyledi. Bu belgelerin kayıt altına alındığını ifade eden Vali Güvençer, “Kendilerine birer alındı belgesi veriliyor. Bugün itibariyle 493 itiraz dilekçesi birime ulaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan personellerin neredeyse bütünü dilekçe verecektir. Olağanüstü Hal Biriminde bunlar tasvip edilecek. Dosyalanacak. Komisyon tarafından değerlendirildikten sonra ilgili bakanlıklara gönderilecek. En kısa zamanda bütün işlemlerin yapılması gerekiyor” dedi.
İhraç ve görevden uzaklaştırmada objektif kriterlerin kullanıldığını vurgulayan Vali Güvençer şunları söyledi: “Eylemler, hesaplar, bir örgüte bağlılığını gösterebilecek tüm nesnel bilgiler, belgeler değerlendirmeye alındı. Gelen itirazlar görevden uzaklaştırma ya da ihraca yönelik olmalıdır. Tutukluluk, cezai işlemler, adli durumlarla ilgili birimlere itirazlar alınmaz. Çünkü tutukluluk hali hiç itiraza yer bırakmayacak şekilde görevden uzaklaştırmanın şartıdır.”