Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ı Başkanlık makamında konuk etti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınayan Başkanvekili Palabıyık ve İl Başkanı Gürcan, milletçe birlik ve beraberlik mesajları verdi.
AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Gürcan’ı Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş konuk etti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili görüşmenin yapıldığı ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “15 Temmuz’da memleketimizin üzerinde karabulutlar esti. Halkın iradesine asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından bir darbe girişimi oldu. Ama halkın ülkesine, milletine, devletine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkmasıyla darbe püskürtüldü. Bu çerçevede darbenin ilk gününden itibaren siyasi partilerimiz, meclis darbeye karşı bütün kurumlarıyla dimdik durdu. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi de bu hassasiyeti gösterdi. Darbeye karşı net duruşunu gösterdi. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer siyasi partiler de bu hassasiyeti gösterdi. Bu hassasiyeti gösterdikleri için de kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda 15 Temmuz olaylarından sonra demokrasi platformu adı altında bütün kesimlerin katıldığı, odaların, borsaların, rektörümüzün ve devletimizin tüm kurumlarının katıldığı duygu ve düşüncelerini anlattıklarını platformumuz var. Bu platformda da Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızı davet edip, orada da duygu ve düşüncelerini almak için buradayız. Bizler bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülkenin kaderine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bunun için buradayız” dedi.
Birlik ve beraberlik mesajı verdi
Türkiye Cumhuriyeti’nin geçtiğimiz hafta üzücü olaylar yaşadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık da “Darbe tabii ki hiç kimsenin hoş karşılamadığı bir şey. Bizler bunları geçmişte de yaşadık. Darbe girişimi ilk duyulduğu andan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve liderimizin görüşü belli oldu. Devletimizin ve hükümetimizin yanındayız, bu darbecilere karşı birlikte durmalıyız mesajını verdik. Rahatsızlığı dolayısıyla raporlu olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’le devamlı irtibat halinde gerekli olan her türlü desteği sağladık. Darbenin her türlüsüne karşı olduğumuzu, demokrasiden yana olduğumuzu gösterdik. Demokrasi içerisinde milletçe birlik ve beraberlikle böyle hain emellere karşı birlikte duracağımızı göstermiş olduk. İyi bir sınavdan geçtiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.