Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ilçe ziyaretleri kapsamında Kırkağaç’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.
İlk olarak Kırkağaç Kaymakamlığını ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i, Kırkağaç Kaymakam Vekili Mehmet Erdem Akbulut, MCBÜ Kırkağaç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Hakan Aracı, İlçe Jandarma Komutanı Enver Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya, Başhekim Ali Münger ile daire amirleri karşıladı.
Kaymakam Vekili Akbulut ile görüşen ve Kırkağaç ile ilgili bilgi alan Güvençer’in daha sonra Kırkağaç Belediyesini ziyaret etti.
Manisa Valisi Hakan Güvençer’i burada Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, MHP Kırkağaç İlçe Başkanı Halil Boğaz, BBP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Harman, Manisa Büyükşehir Kırkağaç Koordinatörü Ali Rıza Duman, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ile belediye çalışanları karşıladı.
Belediye Başkanı Gedüz, siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yapan Vali Güvençer, ayrıca belediye içerisine kurulan Traktör Borsası maketini de uzun uzun inceleyerek çalışmalar hakkında Gedüz’den bilgi aldı.
Yapılan görüşmeler sonunda bir açıklama yapan Manisa Valisi Hakan Güvençer, “Göreve başlamamın 4. ayında Kırkağaç’a üçüncü gelişim fakat ilk resmi ziyaretim. Bu resmi ziyaret kapsamında önce Kırkağaç Kaymakamlığını ziyaret ederek ilçenin genel durumu ve sorunları hakkında bir bilgi aldım. Yine burada daire amirlerimizle tanıştım. Projeleri konuştuk ve sonrasında Kırkağaç Belediye Başkanlığını ziyaret ettim. Ziyaretlerde de ifade ettiğim gibi Kırkağaç sorunları az ama hedefleri büyük bir olan ilçe. Manisa’nın en kadim ve büyük yerleşim yerlerinden biri. Gelen yöneticilerden bilgi aldığımda ben Kırkağaç’ın sorunlu olmayan ama gelişme yönünden hedefleri olan bir ilçe potansiyeline sahip olduğunu bir kez daha yakından da gördüm. Bu potansiyeli öncelikle harekete geçirebilecek olan öncelikle Kırkağaçlıların kendileri, yerel ve merkezi yönetim. Ama harekete geçtikten sonra ise devlet bütün imkanlarıyla, devleti temsilen valilik bütün kurumlarıyla Kırkağaç’ın bugün olduğundan çok daha iyi olması için çaba sarf edecek.” dedi.
Kırkağaç Belediye Başkanı Gedüz, Güvençer’e ziyaret sonunda kavun heykeli hediye etti.