Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, su sıkıntısı çeken Kula’ya bağlı Güvercinlik Mahallesi’ne yeni sondaj kuyusu açtı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşları suya kavuşturmaya devam ediyor. Kula ilçesine bağlı Güvercinlik mahallesinin içme suyu sorununu yaptığı sondaj çalışmasıyla ortadan kaldırıyor. MASKİ ekiplerinin 240 metre derinliğinde açtığı yeni kuyunun delgi işleminin bitmesinin ardından, borulama ve çakıllaması da tamamlanarak kuyu temizliği yapıldı. Suyun girişim yerlerinin belirlenmesi için yapılan log alımları da İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan jeoloji ve jeofizik mühendisleri tarafından gerçekleştirildi. Deneme pompasının montajından sonra, suyun niteliği ile ilgili testlere tabi tutulması amacıyla numune alımı yapılacak. MASKİ tarafından açılan yeni sondaj kuyusu, Güvercinlik halkı arasında büyük sevince neden oldu. Sularına kavuşacakları için mutlu olduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Zale Delibay, “Kendimiz de hayvanlarımız da susuzduk. Susuzluk başka hiçbir şeye benzemiyor. Su işleri çalışıyor, çok memnunuz. Buraya yardımcı olanlardan Allah bin kere razı olsun” dedi.
Vatandaşlardan Büyükşehir ve Kula Belediyesi’ne teşekkür
Güvercinlik mahallesinde ikamet eden vatandaşlardan Nazife Delibay , “Mahallemizde neredeyse 1 aydır suyumuz yok. Bayağı bir sıkıntı çekiyoruz. Suyumuzu çıkarttığı için MASKİ ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’a da katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Bahtiyar Ekiz ise, “1 aydır su sıkıntımız vardı. Şuan suyumuz çıktı. Büyükşehir ve Kula Belediyesi’nin tüm teşkilatına teşekkür ediyoruz. Desteklerinin devamını bekliyoruz” dedi. Yapılan taleplere cevap verilmesi ve mahallelerine sunulan hizmetlerden dolayı mutlu olduklarını belirten Güvercinlik Mahalle Muhtarı Tuncay Ersöz, “20 günlük su hasretimiz Allah’a şükür bugünlerde sona ermek üzere. Yaptığımız taleplere karşılık bulduğumuzdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’a, MASKİ ekibine ve emeği geçen arkadaşlarımdan Allah bin kere razı olsun. Diğer hizmetlerin devamını da en yakın zamanda bekliyoruz inşallah” dedi.