Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akhisar Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirdiği dere temizlik çalışmasıyla mahalleyi dereden kaynaklı kirlilikten kurtardı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede yürüttüğü dere temizlik çalışmalarıyla mahalleleri daha temiz ve sağlıklı hale getirmeye devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki dere temizlik etüt çalışmaları neticesinde belirlenen Akhisar Hürriyet Mahallesi’ndeki derenin temizliğini tamamladı. 250 metrelik alanda işlem yapan MASKİ ekipleri, dere üzerinden geçen köprünün altındaki kısmı da temizleyerek su akışının sorunsuz şekilde devamını sağladı. Mahalledeki ıslahlı yaş derenin çöplerden ve zararlı bitkilerden arındırılmasıyla birlikte, kirlilikten kaynaklı haşeratlar ve rahatsız edici koku da ortadan kaldırıldı.
23 kamyon çöp çıkartıldı
MASKİ ekiplerinin Hürriyet Mahallesi’ndeki derede tamamladığı temizlik çalışması sonucunda dereden 23 kamyon malzeme çıkarıldı. İş makinesi yardımıyla yapılan temizliğin ardından çıkarılan bitki ve hafriyat kalıntılarının kamyonlarla Büyükşehir Belediyesi’ne ait hafriyat sahasına nakli gerçekleştirildi.