Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Merkez Şehzadeler ilçesinin su ihtiyacını karşılayan Ilıca İçme Suyu Tesisi’ni ziyaret etti.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 14 sondaj bulunan ve saniyede 450 litre su basan Ilıca İçme Suyu Tesisi’nde çevre düzenlemesi yapacak. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar için tesiste gerçekleştirilen incelemeye, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, İnşaat Şube Müdürü Eyüp Serhan Güven, Su Kalite ve Arıtma Şube Müdürü Recep Günayve İnşaat Mühendisi Necip Kurtarıcı katıldı. Genel Müdür Yardımcısı Aslay tesiste, elektrik sistemleri, sondaj kuyuları ve güvenlik kamerası ile tesisin izlendiği sistemleri gezip, bilgi aldı.
Tesiste neler yapılacak?
MASKİ tesiste sondajların bulunduğu alana kilit parke taşı döşeyip yol düzenlemesi yapacak. Ayrıca tesisteki sondaj kuyularının bulunduğu kulübelerin de bakım-onarımları gerçekleştirilecek. Tesisteki sondajlardan alınan su, Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtılarak vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu sayede Merkez Şehzadeler ilçesinin su ihtiyacını karşılayan tesisin çevresi daha güzel bir yapıya kavuşacak.
“Ne yapıyorsak Manisalı hemşehrilerimizin rahat etmesi için”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Ilıca İçme Suyu Tesisi’nde yapılacak çevre düzenlemesi öncesinde incelemelerde bulundu. Aslay, “İdare olarak durmadan çalışıyoruz. Merkez Şehzadeler ilçemizin su ihtiyacını gideren tesisimizin çevre düzenlemesini yapacağız. Bu sayede büyük bir kapasiteye sahip tesisimiz daha da güzel bir yapıya kavuşacak. Tesisimiz çok büyük bir alanı kapsıyor. Bir sondajda arıza meydana gelmesi durumunda ekiplerimiz daha rahat hareket etsin diye yol düzenlemesi yapacağız. Ne yapıyorsak Manisalı hemşehrilerimizin rahat etmesi için” dedi.