Manisa’da olası bir darbe girişiminin önüne geçmek amacıyla askeri kışlaların önüne park eden belediyelere ait iş makinaları geri çekildi. İş makinelerinin çekilmesinin ardından AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri askerlere tatlı ve meyve suyu ikramında bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünün ardından Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Manisa’da da olası bir askeri hareketliliği durdurmak amacıyla iş makineleri kışla giriş ve çıkışlarını kontrol altına almak için nöbet tutmaya başlamıştı. Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi’ne ait iş makineleri kent merkezinde bulunan General Seyfettin Çalbatur Kışlası (Doğu Kışla), Albay M. Arif Seyhun Kışlası (Batı Kışla) ve İl Jandarma Komutanlığı önündeki nöbetine dün gece itibariyle son verdi. 15 Temmuz akşamından itibaren meydanlardaki demokrasi nöbetini aksatmadan sürdüren AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları üyeleri iş makinelerinin çekilmesinin ardından kent merkezinde bulunan askeri kışlalara giderek nöbet tutan askerler ile polislere tatlı ve meyve suyu ikramında bulundu.
"Türk Ordusuna olan saygı ve sevgimiz asla bozulmaz"
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, "AK Parti Manisa Gençlik Kolları olarak Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerimize ait iş makinelerinin askeri kışlalar önünde tuttuğu nöbetin sonlandırılması münasebetiyle, kışlalarımızda vatani görevini yapmakta olan askerlerimize ve kışla önlerinde sürekli nöbet halinde olan polislerimize tatlı ikramında bulunduk. Biz Türk milleti olarak askerimizle, polisimizle, vatandaşımızla bir bütünü oluşturmaktayız. Bu bütünlüğü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Türk milletinin kanında birlik ve beraberlik vardır. Okyanus ötesinden hareket eden bir terör örgütü ve bu örgütün mensupları haince planlarıyla hiçbir şekilde askerlerimize, polislerimize veya vatandaşlarımıza leke süremeyecek. Silahlı kuvvetlerimiz içerisinde haince emellerle darbe girişiminde bulunan ve kısa sürede yakalanarak etkisiz hale getirilen o küçük azınlık, bizim Türk askerine ya da Türk ordusuna olan saygı ve sevgimizi asla etkilemeyecektir. Bunu göstermek için AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları olarak kışlalarımıza giderek askerlerimize tatlı ikramında bulunduk ve bir süre sohbet ettik. Rabbim ülkemizi böylesi felaket senaryolarından korusun, birlik ve beraberliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.