Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesinde bulunan İsmailcik Deresi’nde menfez temizliği gerçekleştiriyor.
MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından su baskınlarını önlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları hızla devam ediyor. MASKİ ekipleri, Turgutlu’nun Ergenekon Mahallesinde Karayolu geçişini sağlayan menfezde temizlik çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, yağmur sularını taşıyan kapalı menfezin içinde 65, menfezin giriş ve çıkışında ise 50 metrelik bölüm temizlenecek. Bu çalışmalarla birlikte yağışlı havalarda taşkınlara sebebiyet veren ve insan sağlığını tehlikeye atan durumlar MASKİ tarafından ortadan kaldırılmış olacak.
MASKİ vatandaş sağlığı için dereleri ıslah ediyor
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, il genelinde vatandaşların dere taşkınlarından etkilenmemesi adına çalıştıklarını belirtti. Başaran, “İlimiz genelinde dere ıslah çalışmalarını ekiplerimiz hız kesmeden sürdürüyor. Yağışlı havalarda vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıran derelerin temizlenmesi idaremizin önem verdiği konulardan biri. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için çalışmalarımıza başlatmıştık. Ergenekon Mahallesinde menfezin bulunduğu noktada birçok ev yer alıyor. O evlerde ikamet eden vatandaşlarımız hem dereden yayılacak kokudan kurtulmuş olacak hem de suyun yükselmesi sebebiyle oluşabilecek tehlikelerden korunacaklar. Dere ıslahları ve menfezlerin temizliğini kış ayları gelmeden tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.