DSİ İzmir 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk Sarıgöl Ovasını suyla buluşturacak olan Buldan Barajındaki kapalı sistem sulama çalışmaların tamamlandığı müjdesini verdi. Sistem sayesinde bir yıl içinde Sarıgöl Ovasındaki 23 bin 340 dönümlük alan kapalı sistem sulama ile suya kavuşmuş olacak.
DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde alanda incelemelerde bulundu. Hayati Çelenk ile birlikte Müdür yardımcısı Zafer Akın, 22. Şube Müdürü Serhat Doğan ve Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran katıldı.
Sudan tasarruf edilecek, ürün bereketlenecek
İzmir 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk yaptığı açıklamada Buldan Barajının kapalı sistemle sulama için devlet tarafından 35-40 milyon TL harcama yapılacağını belirterek, "Sarıgöl’de özellikle üzüm yetiştiren vatandaşlarımızdan kimileri kendi imkanlarıyla, kimileri de barajlardan sulama yapıyor. Bakanlığımız, kapalı sistem sulama konusunda hassasiyetle duruyor. Sarıgöl Ovasının su ihtiyacını karşılayan Buldan Barajımızın açık kanallarından kapalı sistem için borular yatırılacak. Bunlar yapılırken çevreye azda olsa zarar verilebilir. Bunu Sarıgöl halkımızın anlayışla karşılamasını rica ediyorum. Sistem 26 Ocak 2016 tarihinde ihaleye çıkarıldı. 21 Nisan’da sözleşmesi yapıldı. Şuan alanda incelemelerde bulundum. Bir yıl içinde Sarıgöl Ovasında kapalı sistemle sulama yapabilecek. Sudan tasarruf edilecek, bol ve bereketli ürünler alınacak. Kapalı sitemde kartlı saatler olacak." dedi.
Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran ise kapalı sistem sulamayla Sarıgöl Ovasında 23 bin 340 dönümlük alanın sulanacağını açıkladı.