Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesinin Kayapınar Mahallesinde terfi hattı çalışmalarının tamamlanmasının ardından su deposuna motopomp bağlantısını da gerçekleştirerek içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelindeki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. MASKİ, Yunusemre’de bulunan Kayapınar Mahallesinde Karayolları tarafından yapılan yol çalışması sonrası yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırdı. İçme Suları Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, terfi hattının kullanılamaz durumda kalmasının ardından yerleşim yerine yaklaşık 2 bin 500 metrelik yeni hat döşendi. Mahalleyi susuz bırakmamak adına başlanan içme suyu terfi hattı döşeme çalışmasının tamamlanması ile birlikte su deposuna motopomp bağlantısı da yapıldı. Mahalleyi besleyecek hatta elektrik verilmesinin ardından mahalle sakinleri daha sağlıklı suya kavuşmuş oldu. Mahallede ikamet eden vatandaşların su sorununun çözülmesinin ardından hattın geçtiği yolda MASKİ tarafından yapılan kilit parke döşeme çalışmaları da hız kazandı.
MAHALLEMİZİ SUYA KAVUŞTURDUK
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, il genelinde içme suyu çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirterek Kayapınar’da yapılan düzenlemeden bahsederek, “İdare olarak içme suyu çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Kayapınar’da Karayolları tarafından yapılan çalışma sonrası mahalleyi besleyen hat yolun karşı tarafında kalınca mahallemizde su sıkıntısı ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda ekiplerimiz hemen çalışmalara başladı. Önce mahallemize 2 bin 500 metre içme suyu terfi hattı döşedik. Ardından mahalleyi besleyecek hattın motor bağlantısını gerçekleştirdikten sonra mahallemize yeniden su ulaştırmış olduk. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı’nda vatandaşlarımızın önemli bir sorununu da çözüme kavuşturmuş olduk” dedi.