Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, üniversite yerleştirme sonuçlarına göre FM-1 puan türünde Türkiye 631’incisi olan Mert Dilik’i makamında ağırladı. Başarılı öğrenciyi çeşitli hediyelerle tebrik eden Kaymakam Çorumluoğlu Dilik’in diğer öğrencilere de örnek olmasını temenni etti.
ÖSYM tarafından açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarına göre FM-1 Puan türünde Türkiye 631’incisi olan Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Dilik, Boğaziçi Makine Mühendisliği Bölümüne yerleşti. Mert Dilik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumhur Kapusuz, Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz ve ailesiyle birlikte Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Çorumluoğlu, Mert Dilik’e çeyrek altın ve başarı belgesi takdim etti.
Kaymakam Çorumoğlu, Mert Dilik’i tebrik ederek, başarısında emeği geçenlere teşekkür etti. Çorumluoğlu, “Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. Kendisinden sonra gelecek olan öğrencilere örnek olmasını diliyorum. Yolu açık olsun. Anne ve babasının devlet memuru olması bizleri ayrıca memnun etmiştir. Çünkü eğitim denilince hep zengin çocukların okuması akla geliyor. Zengin ailelerin çocukları geleceklerini bir şekilde garanti altına alabiliyor, ama devlet memurunun çocuğu ise hayatın son anına kadar çalışmak zorundadır” dedi.
Mert Dilik ise, ailesinin, öğretmenlerin ve okul yönetiminin başarısında büyük katkılarının olduğunu belirterek, “Düzenli çalışıyordum. Önceden uçak mühendisliğini istiyordum. Boğaziçi makine mühendisliği bölümünün imkanları iyi olunca onu seçtim. Son 1 ay kala sürekli denemeler çözüyordum. Okulumuz bu konuda bize destek oluyordu. Sabredip çalışan insanlar başarılı oluyor” diye konuştu.