Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile geçici kabul yapılıp Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatını tamamlamış oldu.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’ni Büyükşehir Belediyesi kanunu çıkınca ilçe belediyesinden devraldı. Bakırçay’ın temizlenmesi yönündeki adımlarından biri olan tesiste MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı, devir sürecinden sonra inşaat çalışmalarına başlamıştı. İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kemal Ayan, Gülbin Aşçı Bağcı, Bekir Sami Eren, Ercüment Kuyucu, Saim Durmuşoğlu ve MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Şube Müdürü Gökhan Çevik, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya, Çevre Mühendisi Kürşad Kalemci, Makina Mühendisi Metin Pekbay, Elektrik Teknisyeni Koray Arguz ve katılımıyla geçici kabul yapıldı. İller Bankası yetkilileri ile tesiste incelemelerde bulunuldu.
"İnşaat çalışmalarını tamamladık"
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç’ın evsel atıklarının arıtılmaya başladığı atıksu arıtma tesisinin Kuzey Ege Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nde inşaat çalışmalarının bir bölümünü yaparak tesisi çalışır duruma getirdik. Söz verdiğimiz gibi Manisa’nın kaderini değiştiriyoruz. İl genelinde evsel nitelikli atıkların çevreye zarar vermemesi için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ile geçici kabulü gerçekleştirip, Kırkağaç’taki tesisimizin inşaatını tamamlamış olduk. Tesisimizin hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.