Kırkağaçlılar dün akşam saatlerinde başlayan askeri kalkışmaya karşı el ele verdiler.
Ordu içerisindeki bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimine tepki gösteren Kırkağaçlılar sokaklara döküldü.
Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla “Vatan Sana Canım Feda, Ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber, Dik Dur Eğilme Kırkağaç Seninle, Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları ile ilçe merkezine yürüdü.
Sonra tekrar Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce kişi, Kırkağaç Belediyesi tarafından belediye önüne kurulan televizyonlardan son gelişmeleri takip ettiler.
Kırkağaç Belediyesine Türk bayrakları asılırken, minarelerden ezan ve selalar okundu.
Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz “Bir çok yerde darbe girişimi oldu. Darbe girişimi silahlı kuvvetler içerisinde bir grup kişi tarafından yapılıyor. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri darbe girişiminin yanında değil, hükümetimizin ve devletimizin yanında yer alıyor.
Biz Ak Partiliyi de, MHP’liyi de, CHP’liyi de, siyasi görüşü ne olursa olsun Türk bayrağı altında birlik ve beraberliğe çağırdık ve burada Türk bayrağı altında dimdik ayaktayız” dedi.
Darbe girişimine meydanları toplanarak tepki gösteren Kırkağaçlılar sabah saatlerine kadar Saat Kulesi önünden ayrılmayarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.