Alaşehir’de Beşeylül İlkokulu tarafından Kızılay Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Alaşehir Beşeylül İlkokulu tarafından okul öğretmeni Orhan Tuncer ve öğrenciler tarafından hazırlanan programa Beşeylül İlkokulu Müdürü İsmail Ekici, Alaşehir Kızılay Şubesi başkanı Ali Çetiner, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Beşeylül İlkokulu Müdürü İsmail Ekici, "En iyi öğrenme şekli yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Okulumuz öğrencileri, belirli günler ve haftaları kutlama kapsamında günlerin kutlanmasında görevli öğretmenimiz Orhan Tuncer ile birlikte Kızılay Haftası’nın kutlanmasında Kızılay Şubesi görevlilerinden programa katılmalarını istedik. Kızılay Şubesi başkanı Ali Çetiner, yönetim kurulu üyeleri Arif Günay ve Mehmet Kirişoğlu program kutlamasına katılarak, öğrencilerimize Kızılay’ı daha iyi tanıttılar ve öğrencilerimiz için daha kalıcı bilgilenme oldu. Bu tür etkinliklerde her zaman yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi ön planda tutmaya devam edeceğiz" dedi.
Alaşehir Kızılay Şubesi Başkanı Ali Çetiner ise öğrencilere yaptığı konuşmasında, "Kızılay deprem, yangın, sel gibi bir çok doğal afetlerin yanında her türlü olağan üstü olaylarda dil, din, ırk farkı gözetmeksizin her zaman yardıma koşmaktadır. Bir çok ihtiyaç sahibinin kan ihtiyacını karşılamaktadır. Sizler de evlerinizde anne ve babalarınıza burada öğrendiklerinizi anlatarak, onların en azından kan vermelerini önerin. Doğal afetler kaçınılma ve beklenmedik vakalardır. Ancak bir çok doğal afette, önlemler alınarak yaşanmayabilir. Bunun içinde hepimizin bu konularda daha bilinçli davranmamız ve önlemlerimizi almamız gerekmektedir. Sizler şimdiden bu konularda daha bilinçli olursanız, geleceğimiz bu tür tehlikelerden daha az zarar görecektir. Bizlere bu fırsatı veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından kurulan acil önlem masasında felakete uğrayan vatandaşlara temsili yemekler dağıtıldı.