2007 yılından buyana vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasını da hayırseverlere “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla başlattı. Türk Kızılayı Manisa Şubesi, vekaletle kurban kesim kampanyasını 15 Temmuz Demokrasi Meydanında stant açarak başlattı. Stantta ilk kurban vekaletini ise Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal kendisi ve oğlu adına verdi.
Manisa protokolünün de kurban vekaletlerini verdiği Kızılay Manisa Şubesi, 2015 yılında 52’si yurt içi, 66’sı yurt dışı olmak üzere 118 vekaletle kurban almıştı. Stant önünde konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, kampanyanın arife gününe kadar devam edeceğini vurgulayarak, bütün vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı. Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın vekaletlerini bu yıl Kızılay’a verdiğini vurgulayarak yurtiçi kurban vekaletinin 740, yurtdışı kurban vekaletinin ise 475 TL olduğunu söyledi.
"Kurban bir ibadettir, bağış değil"
Manisa’nın hayırsever halkının kurban vekaletlerini makbuz karşılığında kurdukları stantta kabul edeceklerini ifade eden Kahraman, “Kızılay’ın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası ile ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayarak kurban etlerini mazlumun sofrasına ulaştıracağız. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı değil, yıl boyunca ete kavuşacaktır. Kurban bir ibadet olup kesinlikle bir bağış değildir” dedi.
"Kavurma konserveler yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak"
Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini kaydeden Kahraman, “Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek” diye konuştu.
"Yurtiçi 740, yurtdışı 475 TL"
“Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak” diyen Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayırseverler Balkan ülkeleri, Afrika ülkeleri; Güney Asya ülkeleri, Orta Asya ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekaletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 Lira öderken, yurtdışı kurban vekalet bedeli için 475 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlarımızı şubemize ve standımıza bekliyoruz.”
İlk vekalet Nardal’dan
Konuşmaların ardından Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal hem kendisi, hem de oğlu için 2 adet vekaletle kurbanını Kızılay’a verdi. Başkan Kahraman da düzenlediği makbuzu Nardal’a teslim ederek teşekkür etti.