Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde başlatılan ve öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin artırılması ile bilgisayar programı kodlamalarını öğrenmelerini amaçlayan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında hazırlanan Kula Kodlama Atölyesi Halk Eğitim merkezinde Vali Bektaş’ın da katılımı ile açıldı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından başlatılan geleceğin bilgisayar dehalarının yetiştirilmesini hedeflendiği Kodla(Ma)nisa projesinin yapılacağı Kodlama Atölyesi’nin açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kütahya Valisi Kamil Saraçoğlu, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Şube Müdürleri, Atölyenin kurulmasında Robot kitlerinin sponsorluğunu yapan hayırsever iş adamı Özgüven Turizm sahibi Ahmet Gürkan, bilgisayar öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Projenin güzel gittiğini ve öğrencilerin çok hevesli olduğunu söyleyen Kodla Manisa Kula Koordinatörü Bilgisayar öğretmeni Aslı Yıldırımgil, "Öğrencilerimiz çok hevesli ve severek yapıyorlar. Bizler öğrencilerimiz biraz zorlanırlar mı demiştik ama yeni nesil bizleri çok çok geçecek çok çabuk kavrıyorlar. Kendileri yapıyorlar kendileri yüklüyorlar programı yazıyorlar.” dedi.
Çocuklarla buluşan Vali Bektaş, amaçlarının bu atölyelerde bilgisayar dehaları yetiştirmek, öğrencilere küçük yaşlarda bilgisayardaki kodlama sistemlerini öğretmek ve geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmek olduğunu belirtti.
Vali Bektaş, “İlk olarak bu atölyenin kurulmasında emeği geçen hayırseverimiz Ahmet Gürkan başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, şube müdürlerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu proje ile şehirde İnternet kafelerde bilgisayarlara kaptırdığımız çocukları faydalı hale dönüştürmeye başaracağız. Bu tür çalışmalar çocuklarımızın gelecekte çok önemli ve güzel yerlere geleceklerini gösteriyor. Öğrencilerimizin kodlama atölyemize göstermiş oldukları ilgi beni memnun etti. Bu atölyemiz çocuklara hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.