Manisa’nın Kula ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Tören ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kula Naci Hakkı Ulusoy ilkokulu bahçesinde düzenlenen programa geçildi. Naci Hakkı Ulusoy İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin ortaklaşa düzenlediği programa, Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda Kulalı vatandaş katıldı. Program, Milli Eğitim Bakını Nabi Avcı’nın mesajının okunmasıyla başladı. Naci Hakkı Ulusoy İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Fadime Özer tarafından hazırlanan ve minik öğrencilerin sergilediği semazen gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Programda ilk ve orta okul öğrencileri karma halk oyunu ekiplerinin gösterileri, şiirlerin okumasından sonra ilköğretim okulu anasınıfı öğrencileri tarafından skeçler yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
38 ÖĞRENCİYE BİSİKLET
Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Kula’da 38 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr Aslı Aybüke Ayyıldız, okul müdürleri ve daire amirleri tarafından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr.Aslı Aybüke Ayyıldız, “Sağlıklı Yaşam için Hareket Projesi kapsamında Kula’da bisikletlerimizi dağıttık. Bugün pek çok hastalığın nedeni dolaylı olarak kilo problemidir. Kilonun en temel nedeni hareketsiz yaşamdır. ’Biz nerde hareket orda sağlık hareketli sağlık sağlıklı büyümektir’ diyoruz." dedi
Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında 38 öğrenciye bisikletlerini dağıttıklarını söyleyen Kula Kaymakamı Murat Güven, "Obezite ile mücadele çocukluktan başlar. Beslenme alışkanlıklarının düzenli olması ve hareket etmektir. Günümüz çocukları ne yazık ki internet ve televizyondan pek hareket etme imkanı bulamıyor. Bu bisikletleri sürerek hareketli yaşamı sağlamış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.