Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Sandal Mahallesinde bulunan Sandal Divlit Yanardağı ormanlık alanından akşam saatlerinde yükselen dumanlar tüm kurumları harekete geçirdi. Orman yangın söndürme ekipleri, Manisa Büyükşehir İtfaiyesi, Jandarma ekipleri ve mahalle sakinleri tarafından anında müdahale edilen yangın büyümeden söndürüldü. Bu arada mahallenin küçük çocukları da hortum taşıyarak ekiplere yardımcı oldu.
Edinilen bilgiye göre Sandal Mahallesinde bulunan Kula Jeopark alanı içerisindeki Divlit yanardağı ormanlık alanında dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirerek yardım istedi. Dumanların yükseldiği bölgenin büyük bir ormanlık alan olması nedeniyle, Orman yangını söndürmede görevli tüm ekipler ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde görevli itfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye giderek tedbir aldı.
Dağın zirvesinde ve araçların ulaşamayacağı bölgedeki yangın Orman Müdürlüğüne ait helikopterin de olay yerine gelmesi ile birlikte vatandaşlar ve söndürme ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın alanına gelen vatandaşlar ile birlikte mahallede bulunan çocuklar da yangın söndürme ekiplerine yardım ederek hortum taşıdı.