Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, MASKİ Kula Şube Müdürlüğü’nde inceleme toplantısı düzenleyerek, ilçedeki içme suyu sorunlarını masaya yatırdı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki altyapı ihtiyaçlarını belirlemek ve bunlara yönelik çözümler geliştirmek için düzenlediği inceleme ziyaretlerine devam ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, Şube Müdürü Eyüp Serhan Güven ve dairede görevli mühendislerle birlikte, MASKİ Kula Şube Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirdi. Kula’nın içme suyu altyapısına ilişkin sorunların masaya yatırıldığı toplantıya, MASKİ Kula Temsilcisi Adem Zobudoğuş ve MASKİ Kula şubesinde görevli Çevre Mühendisi Tuğba Vural da katıldı. Görüşmede, ilçenin içme suyu konusundaki talepler dinlenerek, gerekli çalışmaların başlatılması için notlar alındı.
Yağbastı mahallesine sondaj müjdesi
Kula’ya bağlı Yağbastı mahallesinin yetersiz içme suyu problemi, toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı. Uzun zamandan beri doğal kaynak suyu kullanan mahallelinin, yaz aylarındaki kuraklıktan kaynaklı olarak yaşadığı su sıkıntısı MASKİ’nin açacağı yeni sondaj sayesinde son bulacak. Mahallenin sondaj yapım işi için ihale süreci tamamlanarak, yer teslimi gerçekleştirilecek.
4 Eylül Mahallesi’nin su sorunu ortadan kalkacak
Kula’daki içme suyu çalışmalarına yönelik olarak yapılan toplantıyla ilgili bilgi veren MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, “İlçelerimizin bizlerden beklentilerini dinlemek ve sorunları yerinde inceleyerek alternatif çözümler üretmek amacıyla bu gezilerimizi ve toplantılarımızı düzenliyoruz. Kula ilçemizde de yapılması gereken çalışmalarla ilgili notlarımızı aldık. Bunlardan en başta geleni 4 Eylül mahallemizin yaşadığı su sorunuydu. Bu mahallemizde bulunan 200 tonluk depomuza suyun bağlantısı, şebeke üzerinden yapılmış. Dolayısıyla kesinti olması halinde mahalle için büyük soruna neden olabiliyor. Biz şimdi içme suyu arıtma tesisimizde arıtılan suyumuzun doğrudan depomuza bağlantısını yapacağız. Böylelikle olası kesintilerde, depomuzda biriken su sayesinde vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçmiş olacağız” dedi.