Manisa’da Diyanet Gençlik Spor Kulübü ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Camiler arası Kur’an Kursları Futbol Turnuvasının şampiyonu Attar Hoca Camisini 2-1 yenen Akpınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri oldu.
Manisa Çok Amaçlı Spor Salonunda 10 gündür 16 camideki Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımıyla devam eden Camiler Arası Kur’an Kursları Futbol Turnuvası final maçıyla sona erdi. Final maçında Attar Hoca Camisini 2-1 yenen Akpınar Camii Kur’an Kursu öğrencileri şampiyonluk kupasını göğüslerken kupa töreni öncesi bir açıklama yapan Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener Kur’an Kurslarında sadece Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler verilmediğini çocukların spora yönlendirilerek sağlıklı birer birey olmalarına yardımcı olduklarını söyledi. Emgener çocuklardan camilere devam etmelerini de istedi.
Madalya ve kupa töreninin ardından bir açıklama yapan Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, “Yaz Kur’an Kursları öğrencilerimize yönelik olarak camiler arası Kur’an Kursları arası bir futbol turnuvası düzenledik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Diyanet Gençlik Spor Kulübü olarak düzenlediğimiz turnuvaya 16 cami katıldı. Rakiplerini yenip finale gelen Akpınar Camisi ve Attar Hoca Camii finalde karşılaştı. Finalde Akpınar Camii Attar Hoca Camisini 2-1 yendi. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.
"Hem Kur’an öğreniyorlar hem de eğleniyorlar"
"Bu futbol turnuvası çocuklarımızın birbirleriyle kaynaşmaları açısından çok güzel oldu." diyen Emgener, "Farklı camilerdeki çocuklarımız birbirleriyle kaynaştı, tanıştı, konuştu. Güzel ve zevkli maçlar oldu. Çocuklarımız camilere gelip sadece Kur’an, dini bilgiler ve Siyer derslerini öğrenmiyorlar. Bunların yanında Spor İl Müdürlüğüyle yaptığımız protokol gereği Spor İl Müdürlüğünün açmış olduğu kurslara ücretsiz geliyorlar, havuzdan ücretsiz faydalanıyorlar. Yine böyle turnuvalar düzenleyerek çocuklarımızın hem camilerde Kur’an öğrenmelerini hem de eğlenmelerini amaçlıyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımızı, hocalarımızı tebrik ediyorum. İnşallah daha iyi etkinliklerle çocuklarımıza güzel şeyler yapmayı amaçlıyoruz” diyerek turnuvaya destek veren Şehzadeler Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Buldu ise şunları söyledi:
“Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta İl Müdürümüz Dr. Savaş Duman önderliğinde elimizden geldiğince gençlerimize, çocuklarımıza elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Sağolsun Murat Hocam da gece gündüz canla başla bu iş için mücadele ediyor. Ülkemizin gençlerine böylesine önemli bir süreçte biz de çocuklarımızın birlik ve beraberliğini kenetleyecek, birlik ve beraberliğini sağlayacak faaliyetler içinde bulunmaya çalışıyoruz. Umarım çocuklarımız, gençlerimiz bir nebze olsun bu birlik beraberlik ruhunu ileriki yaşlarında da devam ettirirler.”
Yapılan konuşmaların ardından birinci ve ikinci olan takım oyuncularına Şehzadeler belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen çeşitli hediyeler dağıtıldı.