Yunusemre Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Köseler Mahallesinde toprakla buluşturduğu lavantalar yetişmeye başladı. Kolay bakımı, yüksek geliriyle bilinen lavantadaki verim yüz güldürürken; ilk etapta 11 dönüm arazi üzerinde ekimi gerçekleştirilen bitkiye ilgi artıyor.
Susuz tarım arazilerinden daha fazla gelir elde etmek ve görsel turizmi geliştirmek amacıyla geçtiğimiz Haziran ayında Köseler Mahallesinde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen törenle dikimi yapılan lavanta bitkisi toprağını sevdi. Yetişmeye başlayan lavantayla Yuntdağı’nda alternatif ürün çeşitliliğine bir yenisini eklemek istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, alınan mesafenin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.
Bölgede yaygınlaştırılması amaçlanıyor
Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Susuz tarım arazilerinden daha fazla gelir elde etmek amacıyla ilk olarak Köseler Mahallemizde başladığımız lavanta üretimi çalışmalarımızda büyük mesafe aldık. Dikim töreninin ardından üreticilerimiz ile protokol imzaladık. Kozmetik ve ilaç sanayinde oldukça önemli bir bitki olan tohumları, yağları çok değerli olan lavanta bitkisinin bölgede yaygınlaştırmak amacıyla üreticilerimize ekim, piyasa üretimi, hastalıkları ve diğer konular üzerinden eğitimler verdik. Lavanta üretimi konusunda ikinci yıl da hasada geçmeyi hedefliyoruz. Bölgede lavantanın yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.