Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisalıların uzun yıllar altyapı sıkıntısı yaşamaması için adımlar atmaya devam ediyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yapacağı ikinci etap çalışmalarına hız kazandırdı. Projeler Dairesi Başkanlığı şebeke kesin projelerini hazırladığı mahallelerde tetkikler yapıyor. MASKİ ekipleri, Ahmetli’nin Derici Mahallesi’nde şebeke kesin projesi için sahada yersel tetkik çalışması gerçekleştirdi. Mahallede içme suyu, kanalizasyon, dere ıslahı ve enerji temini işleri yapılacak. MASKİ Genel Müdürlüğü, ilk etap 95 mahalle projesi kapsamında içme suyu hattındaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Kanalizasyon hattında ise 4 mahallede işler noktalanırken, 2 mahallede ise sona yaklaşıldı.
“Manisa’yı daha da yukarılara taşıyacağız”
İl genelinde eski altyapı bırakmayacaklarını söyleyen Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, 114 mahalle projesi ile Manisalıları refaha kavuşturacak bir projeye daha başlamak için çalıştıklarını belirtti. Kaynak, “95 mahalle projesinin ardından 114 mahalleye 456 projesini hazırlıyoruz. Bu kapsamda şebeke kesin projelerini hazırladığımız mahallelerimiz için ekiplerimiz tetkikler yapıyor. Zeminin yapısını inceleyen ekiplerimiz ile birlikte çıkan sonuçları değerlendirmeye tabii tutuyoruz. İdare olarak Manisa’yı daha da yukarılara taşımak için yola çıktık. Biz yorulmak nedir bilmeden projelerimizi hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.