Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Salihli, Ahmetli, Alaşehir, Demirci, Kula, Köprübaşı, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinde görev yapan memur, işçi ve sözleşmeli personellere iş sağlığı güvenliği ve ilk yardım önlemleri eğitimi düzenledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca 17 ilçede iş sağlığı güvenliği ve ilk yardım önlemleri konularında eğitim düzenleniyor. İş kazalarının önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimler 2 oturum halinde yapılıyor. Bu kapsamda ilk olarak Salihli Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda 8 ilçenin katılımı ile eğitim gerçekleştirildi. Hizmet alım ihalesi kapsamında Çankaya İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi yetkililerince verilen eğitime Salihli, Ahmetli, Alaşehir, Demirci, Kula, Köprübaşı, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinde görev yapan Koordinasyon İşleri Müdürleri ile memur, işçi ve sözleşmeli personeller katıldı. Eğitimde çalışmaların işçi ve iş güvenliği esaslı olarak yürütülmesi için önemli uyarılarda bulunularak olası kazalarda alınabilecek önlemler görüşüldü.
17 ilçede gerçekleştirilecek
İş sağlığı ve güvenliği ile ilk yarım önlemleri konularında verilen eğitimin iki oturum halinde gerçekleştirildiği bilgisini veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı F. Gözde Koç, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde yürüttüğümüz her çalışmada önceliğimiz insan sağlığı ve güvenliği. Bu noktada 17 ilçemizde iş sağlığı ve güvenliği ile ilk yardım önlemleri konularında eğitim vereceğiz. İlk olarak Salihli’de gerçekleştirdiğimiz eğitimle 8 ilçemizde görev yapan memur, işçi ve sözleşmeli personellerimize eğitim vermeye başladık. İlk oturumu tamamlanan eğitimimizin ikinci oturumu ise Cuma günü gerçekleştirilecek. Diğer ilçelerimizde de eğitimlerimiz Kasım ayı içerisinde tamamlanacak” dedi.