Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dans Topluluğu, Fransa’nın Rodez kentinde 8-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 61. International Festival DuRouergue’da muhteşem bir gösteriye imza attı. Festivalin ardından ülkeye dönen Manisa Dans Topluluğu, ayağının tozuyla 26 Ağustos’ta açılan 85. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda da gösteri yaparak gönülleri fethetti. Topluluk Fransa’daki gösterisiyle festivalin en akılda kalan ekibi olma unvanını kazandı.
Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dans Topluluğu, Fransa’nın Rodez kentinde CIOFF tarafından 61’incisi düzenlenen ‘D’OUVERTURE FFIR 2016’ festivalinde hem Türkiye’yi hem de Manisa’yı temsil etti. Çeşitli kentlerde toplamda 6 ayrı gösteri yapan topluluk her seferinde 90 dakikalık halk oyunları ve halk müziği resitali sundu. 24 dansçı ve 6 müzisyen eşliğinde yapılan gösteriler büyük beğeni topladı ve festivalin en akılda kalan ekibi olma unvanına hak kazandı. Genel Sanat Yönetmenliğini Konservatuvar Sorumlusu Efe Çıraklar’ın yaptığı topluluğun Müzik Şefliğini Konservatuvar Halk Müziği Koro Şefi Sener Akıncı, danslarını ise Konservatuvar Dans Topluluğu Sanat Yönetmeni Emre Egel, Konservatuvar Öğretim Görevlisi Gül Karagözler Egel, Doğal Uğurlu ve Tolga Ünal hazırladı.
Atatürk’ün doğduğu eve ziyaret
Topluluk Fransa yolculuğu boyunca Fransa’nın Cannes, Monaco; Hırvatistan’ın Zagreb; Sırbistan’nın Belgrad ve Yunanistan’ın Selanik şehirlerini görme ve gezme fırsatını da yakaladı. Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ederek atayı anan Manisa Dans Topluluğu, yurda döner dönmez ayağının tozuyla İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılış protokol programında da kısa bir performansla sahne aldı. Aynı gece fuarın onur konuğu Manisa’nın 2 bin metrekarelik kendi standında, ana sahnede Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyete bir gösteri daha sergileyen topluluk, 7’den 70’e herkesin gönüllerini fethetti.