Manisa’da 476. Uluslar Arası Manisa Mesir Festivali, kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen 23. Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde yapılan açılaşa Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Celal Bayar üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Şehzadeler kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Ziraat odası Başkanı Mustafa Kaçire, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, firma temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı açılışında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 476 yıldır bir gelenek halinde kutlanan Mesir Festivali’nin bir bayram havasında geçtiğini söyledi. Bu kapsamda düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarının da her geçen yıl büyüyerek güzelleştiğini ifade eden Başkan Çelik, "Fuarımız çok güzel ve katılımcılar memnun. Bu fuarın yaşaması için hepimiz gayret göstermeliyiz" dedi.
"SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de 5 asırlık geleneğin en güzel etkinlikleri arasında kendine yer bulan Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarını kesintisiz destekleyeceklerini belirtti. Manisa’nın Ege’nin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Yatırım için dünyanın en uygun kentlerinden birisi olan Manisa 23 yıldır bu güzide fuara ev sahipliği yapıyor. Bizde bu güzide organizasyonun içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve ekonomik faaliyetlere desteğimiz sürüyor. Özellikle de otopark ve trafik çilesini sona erdirmek için çaba sarf ediyoruz. Temiz ve yaşanabilir bir şehir için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.
Başkan Ergün, ayrıca kentte trafik sorunun en aza indirmek için Trambüs projesini hayata geçireceklerini belirterek, projeyle ilgili önemli bir yol aldıklarını söyledi.
Gözü dönmüş canilerin yüzünden Manisa Uluslar arası Mesir Festivalinin bu yıl buruk geçtiğini ifade eden Başkan Ergün, "Vatan uğruna şehit düşenleri bu vesile ile tekrar yad ediyorum Ruhları şad olsun. İnşallah ülkemiz en kısa sürede bu terör belasından kurtulacaktır" dedi.
"EN AZ 2 ÖNEMLİ FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ"
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’da 23. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarının hayırlı olmasını diledi. Fuarcılığın çok önemli bir sektör olduğunu ifade eden Vali Bektaş, "e-ticaret uygulamaları ilk çıktığında bu sektörün sekteye uğrayacağını söyleyenler yanıldı. Fuarcılık hala önemini koruyor. Ülkemizde ve dünyada söz sahibi olmak istiyorsak yılda en az 2 önemli fuara ev sahipliği yapmak zorundayız. Bizim kültürümüzde panayırlar vardır. Bu panayırların yerini bugünkü haliyle fuarlar aldı" diye konuştu. 476 yıllık bir gelenek olan Mesir festivali kapsamında düzenlenen bu fuarın büyük bir buluşma olduğunu söyleyen Vali Bektaş, "Eskiden kış mevsiminden yaza girerken böyle bir panayırla yapılan kutlamalar bugün modern bir hal aldı. Burada 23 yıllık bir emek var. Bu fuarı düzenleyenlere katılanlara ve destek verenlere teşekkür etmek gerekiyor. Bu fuarın ilimizin tanıtımı noktasında önemli bir dönüm noktası olduğunu görüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri 23. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarının açılışını gerçekleştirdi ve stantları gezdi.