Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kula’da toplu taşımada dönüşüm sağlamak adına Söförler ve Otomobilciler Odası, Şehir içi Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ve Minibüs esnafı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Ulaşım Ana Planı çerçevesinde Kula’da şöför esnafı ile bir araya geldi. Toplantıya, Daire Başkanı Mümin Deniz ile birlikte Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon Şube Müdürü Önder Baştürk, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürleri, sunumu gerçekleştiren Mescioğlu firması yetkilisi Orhun Şimşek, şöför esnafı ve yetkililer katıldı. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, toplantının Kula’daki şehir içi toplu taşıma sorununa çözüm bulmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sorununu ortadan kaldırmak amacıyla tüm ilçelerde de dönüşüm sağlamak istediğini ve Kula ilçesinde de bu dönüşümün sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Deniz, “Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak amacımız; 17 ilçemizde toplu taşımayı planlamaktır. Öncelikli olarak trafik sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz. Biz, Kula ölçeğinde şehir içi toplu taşımada ulaşım master planı kapsamında bu çalışmayı neticelendiriyoruz. Sonuçta bizim yapacağımız bu çalışma, ulaşım teknikleri açısından sizlerin şehir içi taşımada zarar etmemeniz, ayakta kalabilmeniz ve bu işi sürdürebilmeniz açısından önem arz etmektedir. Toplu taşıma hizmetinden faydalanan Kula halkına iyi hizmet sunmak ve onların da sorunlarını çözmek gerekiyor. İstek ve taleplerini karşılamamız gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’in konuşmasından sonra Kula ilçesi toplu taşıma hatlarında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi

ŞÖFÖRLERİN SORUNLARI DİNLENDİ

Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Kula’daki şöför esnafının yaşadığı sorunları da dinledi. J Plaka ile ilgili merak edilen noktalara da değinen Deniz, amaçlarının Kula’da ulaşım adına tüm sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamak olduğunu belirtti.