Manisa’da Ramazan Bayramı resmi kutlama programı Polisevi’nde gerçekleştirildi. Manisa’da göreve başladıktan 15 gün sonra ilk bayramlaşma törenine katılan Vali Mustafa Hakan Güvençer şehir protokolünü kapıda karşıladı.
Manisa’daki resmi bayramlaşma töreni Polisevinde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Polisevinde görevli personelle bayramlaşarak törene başlayan Vali Güvençer misafirlerini kapıda karşılayarak hepsiyle tek tek bayramlaştı.
Vali Güvençer’in ev sahipliğindeki bayramlaşma törenine CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, vali yardımcıları, Tugay Komutan Vekili Albay Murat Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, CHP İl Başkanı Halil Tokul, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Manisa’da göreve başladıktan 15 gün sonra bayram kutlaması yaptıklarını hatırlatan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Eminim Türkiye’de, İslam Aleminde yaşayan herkes bu bayram sabahına farklı bir umutla, farklı bir mutlulukla uyandı. Biz bayrama ne kadar gönüllerimizi açabilirsek bayramın o engin muhteşem güzelliği yüreklerimize özel bir coşku, özel bir mutluluk katacak. Aynı zamanda ahirete intikal edenleri andığımız zamanlardır bayramlar. Başta kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm geçmişlerimizi rahmetle yad ediyorum. Şehit ailelerimiz bir taraftan bayramın mutluluğunu yaşarken, öte taraftan özel bir hüzünle kaybettiklerini anıyorlar ve üzülüyorlar. Onlarını bu özel duygularını çok yakından paylaşıyorum.”
Manisa Polisevindeki törenin ardından protokol üyeleri Vakıf Huzurevi ve İsmail Cider Huzurevindeki yaşlılarla bayramlaşarak Moris Şinasi Çocuk Hastanesinde tedavi gören minikleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.