Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi arasında yapılacağını müjdelediği ve Manisa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan kavşak projesi onaylandı. Proje görsellerini paylaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yılda çalışmayı başlatacağı belirtildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilk kez Mayıs ayında yaptığı ‘Cengiz Ergün’le 7, Büyükşehir’le 2. Yıl Toplantısı’nda müjdesini verdiği Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi arasındaki yola kavşak projesinin uygulamaları tamamlandı. Özellikle servis saatlerinde trafikte ciddi bir tıkanmanın yaşandığı bölgedeki trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan, İzmir istikametine giden araçların ayrı, Manisa merkezine gelen araçların ayrı yollarının olacağı dev projenin görselleri, kamuoyuyla paylaşılır paylaşılmaz, Manisa’da heyecan uyandırdı.
Şehzadeler ilçesi sınırlarında olan bölgede muazzam bir trafik yoğunluğu yaşandığını, bunun önüne geçmek için ekip arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Şehrimizin ana sorunlarının çözümü için göreve geldiğimiz ilk günden beri yoğun bir çalışmanın içinde olduk. Katı atık, atık suların arıtılması, otopark, trafik, sportif tesislerin eksikliği gibi sorunların üzerine kararlılıkla gittik ve bunların birçoğunu çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi arasındaki bölge de trafiğin yoğun olduğu, özellikle servis saatlerinde tıkandığı sancılı bir bölge. Bu projeyi, oradaki bu soruna neşter vurmak için hayata geçiriyoruz” dedi.
“Hedef 2018’de hizmete açmak”
Yeni yılın ilk çeyreğinde projenin temelini atmanın çabasında olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Günü kurtaran projeler yerine şehrimizin ve insanlarımızın mutlu olacağı projeleri üretme ve hemşerilerimize kazandırma düşüncesindeyiz. İnşallah bir aksilik çıkmaz ve tüm prosedürleri zamanında aşarsak, Manisa’mız merkezinin ihtiyacı olan bu projeyi 2018 yılında hizmete sunmak istiyoruz. Hem İstanbul yolu bağlantısı, hem İzmir yoluna bağlantısı ve yukarıdan aşağıya doğru geliş ile Mehmetçik caddesinden geliş güzergahlarının çakışmasını önleyecek altlı üstlü geçişli bir kavşak düzenlemesi olacak. Şimdiden Manisa’mıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.