Bir dizi etkinlik için Gördes’e giden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yoğun bir gün geçirdi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde başlatılan ‘Kodla(Ma)nisa Projesi’ kapsamında hazırlanan Gördes Kodlama Atölyesi’nin açılışını yapan Vali Bektaş Gördes’te devam eden yatırımları inceleyerek, engellilere akülü tekerlekli sandalye dağıttı,sera ve Zeolit maden işletmesinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.
ÇİĞİLLER MAHALLESİ SERACILIK KONUSUNDA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR
Vali Bektaş ilk olarak Gördes’in Çiğiller mahallesinde sera üreticileriyle bir araya geldi. Gördes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çiftçilerin hizmetine sunulan seraları ziyaret eden Vali Bektaş, çiftçilerin bu girişimlerinden memnun olduklarını ifade ederek, "Seralarınıza adeta bir bebek hassasiyetiyle bakmalısınız. Bütün yıl boyunca ekonomik olarak sebzecilik vemeyveciliğin yapıldığı bu tesisler artıkça Gördes’te bir pazar oluşacaktır. Bölgemizde bu gibi tesislerin kurulması iş alanlarının artmasını ve ilimizde her mevsimde sebze üretimini sağlayacaktır. Çiğiller mahallemiz seracılık konusunda diğer mahallelerimize örnek teşkil ediyor" dedi.
GÖRDES KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI
Vali Bektaş Çiğiller Mahallesi ziyaretinin ardından ‘Kodla(Ma)nisa Projesi’ kapsamında hazırlanan Gördes Kodlama Atölyesinin açılışını yaptı. Programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, kamu kurumları müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler eşlik etti.
Açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "ABD ve Avrupa’da kodlama eğitimine 5 yaşında başlanıyor. Gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramı eğitim sistemine dâhil edildi. Ülkemizde ise 5-6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmiyor. Manisa’da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak ‘Kodla(Ma)nisa Projesi’ni hayata geçirdik. Bu atölyelerin tüm Manisa genelinde açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Gördes Kaymakamı T.Hakan Bilgin yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek Gördes Kodlama Atölyesi ve DynEd projelerindeki katkılarından dolayı Vali Bektaş’a teşekkür etti.
ENGELLİLER AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYEYE KAVUŞTU
Vali Bektaş açılış töreninin ardından, Gördes Engelliler Derneği’nde Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından hibe edilen 15 adet akülü sandalyenin engelli vatandaşlara dağıtımını geçekleştirdi.
Zafer Kalkınma Ajansı destekli ‘Hayat Boyu Kültür Sanat Projesi’ni de inceleyen Vali Bektaş daha sonra Zeolit maden işletmesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.