Şehzadeler Belediyesi Ağustos ayı olağanüstü meclis toplantısında, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlanan demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Manolya Meydanı’nın ismi ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ olarak değiştirilmesi kararı alındı.
Manisa Şehzadeler Belediyesi Ağustos ayı olağanüstü meclis toplantısı Manisa Rum Mehmet Paşa Bedesten Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplamda 3 maddenin görüşüldüğü olağanüstü toplantıda Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tüm meclis grup başkanvekilleri ile bir bağımsız meclis üyesinin ortaklaşa imza attığı ortak bildiriyi okuyarak Şehzadeler Belediye Meclisi olarak yapılan darbe girişimini sert bir dille lanetledi. Başkan Çelik okuduğu ortak bildiride “15 Temmuz 2016 gecesi Kahraman ordumuzun içerisine sızmış FETÖ Terör Örgütü organizesinde, bir grup hain tarafından, Yüce Türk Milletine ve onun özgür iradesiyle görevinin başında bulunan Cumhurbaşkanlığımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine, hükümetimize ve dolayısıyla 92 yıldır dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyetimize karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Şehzadeler Belediye Meclisi olarak 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen bu alçakça girişimi lanetliyoruz. Şehzadeler Belediye Meclisi olarak, AK Parti, MHP, CHP ve bağımsız meclis üyelerimizle tek yürek, tek vücut olarak, Şehzadeler halkının oylarıyla seçilmiş kişiler olarak, milletimizin iradesini tehdit eden, bu darbe girişiminin karşısındayız. Sonuna kadar demokrasinin yanındayız” dedi.
‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirildi
Yapılan darbe girişimine karşı TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin ortak bir tavır sergilediğinin altını çizen Başkan Çelik “Halkımızın bu alçak darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık, Türkiye’de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece anlamlıdır. Tarihinde ilk kez, bombalı saldırılara maruz kalan, milletin iradesinin merkezi, TBMM‘nde bulunan siyasi partilerin tamamının darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaları da değerlidir ve tarihe geçecektir. Bu ortak tavır ve ortak dil, milletimizi ve millî iradeyi daha da güçlendirecektir. Hukuk bu saldırıya girişenlere bedelini, en ağır şekilde ödetecektir. Manisamızda darbe girişiminin yaşandığı geceden itibaren sokağa çıkarak, bu hain girişime karşı çıkan, günlerdir Manisa’nın en büyük meydanlarında demokrasi nöbeti tutan, hemşerilerimize ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. Bu meclis toplantısında alacağımız kararla, günlerce demokrasinin bekçiliğini yapan halkımızın toplandığı, demokrasiye olan sevdasını haykırdığı, Manolya Meydanının ismini ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştiriyoruz.
Daha sonrasında söz alan Grup başkanvekilleri ve bağımsız meclis üyesi darbeyi kınayarak birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. Konuşmaların ardından yapılan oylama neticesinde Manolya Meydanı’nın isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.