Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz kursları başladı. Tiyatroya gönül veren ve 10 yaşından büyük herkesin katılabileceği kurslar, yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayacak.
Tiyatroya gönül vermiş gençlere ve yetişkinlere kendilerini keşfetmelerini sağlayacak kurslar, eylül ayına kadar hafta içi her gün devam edecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, yaz kurslarının başladığını belirterek, gençleri bu kurslara davet etti. Şengöz, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve tiyatroyu sevdirebilmek adına geçmiş yıllarda açtığımız yaz kursları bu sene de devam ediyor. Kurslarımıza katılan gençlerimiz ve yetişkinlerimiz tiyatronun ayrıntılarını öğrenmenin yanında rol dersleri de alacak. Yaz kurslarımızda genç ve yetişkin grubu olmak üzere iki kategori bulunuyor. Eğitimlerde öncelikle kişisel gelişim ve beden dili ile ilgili konulara yer vereceğiz” diye konuştu. Tiyatro yaz kurslarında Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve oyunculardan Harun Ovagülü, Kaan Şensoy ve Batuhan Nil’de eğitmenlik yapacak.
Yaz kurslarına katılanların sahne, diksiyon ve tiyatroya dair her şeyi görme ve öğrenme fırsatı bulacağını belirten Şengöz, “Kurslarımız; kişinin kendisini daha iyi ifade edebilmesi ve özellikle kendine güven konusunda büyük fayda sağlayacaktır. Yaz Kursları geleceğin tiyatrocuları için büyük fırsatlar sunuyor. Tiyatro yaz kurslarımız aslında dönem içerisinde devam eden konservatuvar kurslarının da ön çalışması oluyor. Yaz aylarını faydalı geçirmek isteyen ve tiyatroyu yaşamak isteyen herkesi yaz kurslarımıza davet ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e desteklerinden dolayı da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Tiyatro yaz kurslarına kayıt yaptırmak ve kurs hakkında bilgi almak isteyenlerin Şehir Tiyatrosu’na müracaat etmeleri gerekiyor.