Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıgöl ve Salihli ilçelerindeki öğrencileri “Su Tasarrufu Eğitim Projesi” kapsamında ziyaret etti. Ziyarette, ilkokul öğrencilerine su tasarrufu hakkında eğitici bilgiler paylaşıldı.
MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Su Tasarrufu Eğitim Projesi”nin ilçelerdeki yoğun mesaisi devam ediyor. Bu kapsamda bu kez durak Sarıgöl ve Salihli’de öğrenim gören ilkokul 2. sınıf öğrencileri oldu. Salihli’de Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ile buluşulan seminerde öğrencilere su tasarrufu hakkında bilgiler aktarıldı. Bir sonraki durak olan Sarıgöl’de ise, belediyeye ait konferans salonunda, Şehit Esin Akay, 4 Eylül ve Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerine seminer verildi. Seminerde Sarıgöl ve Salihli ilçelerinde öğrenim gören yüzlerce öğrenciye suyun önemi, sudan nasıl tasarruf edileceği, evimizde su kullanırken ne gibi yöntemlerle tasarruf edebileceğine yönelik bilgiler renkli slaytlarla öğrencilerle paylaşıldı. Semineri, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan Kimyager Arzu Sezer ve Biyolog Zeynep Öztozlu ile İçme Suyu Daire Başkanlığı’ndan Görkem Yemişçi gerçekleştirdi. Öğrencilere seminer sonunda boyama kitabı, boyama kalemi, kalem, silgi, ‘Su Hayattır’ yazılı magnet ve diş fırçası hediye edildi.
MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak, çığ gibi büyüyen ‘Su Tasarrufu Eğitim Projesi’ ile Manisa’da yaşayan minik öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Kaynak, “Kısa sürede binlerce öğrenciye ulaştık. Suyun önemini bilen bir nesil yetişmesini istiyoruz. Kıt kaynaklar arasında yer alan suyu, bilinçsiz kullanım sebebiyle büyük bir hızla tüketiyoruz. Amacımız bu proje ile minik öğrencileri bilinçlendirerek geleceğimizi koruma altına almak. Biz MASKİ olarak, onlara daha yaşanabilir bir Manisa daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz ancak bu yeterli değil. Su tasarrufu konusunda bilinçli bir nesil de yetiştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden bu projeyi uyguluyoruz. Önümüzdeki dönemde de okullardaki eğitimlerimiz devam edecek” açıklamasını yaptı.