Manisa Büyükşehir Belediyesinin arı kolonilerinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla başlattığı proje arıcıları memnun etti. Geçtiğimiz Nisan ayında Turgutlu ve Salihli ilçeleriyle başlayan proje kapsamında bedelsiz olarak dağıtılan Batı Ege ırkı ana arılarını alan üreticiler, Salihli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Açıkgöz ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ‘Arı Kolonilerinin Güçlendirilmesi ve Bal Veriminin Artırılması Projesi’ kapsamında 6 bin 500 adet Batı Ege ırkı ana arı dağıtımı gerçekleştirecek. Proje ile Manisa’da bal miktarı ve kalitesinin artırılarak bal üretiminde ‘Manisa Balı’ markası oluşturulması ve ülke ekonomisi ile geçimini arıcılıkla sağlayan üreticilerin bütçelerine katkı sağlanması hedefleniyor. Yaklaşık maliyeti 230 bin lira olan proje kapsamında ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında Turgutlu ve Salihli ilçelerinde 300 adet arı yetiştiricisine bin 500 adet ana arı dağıtımı gerçekleştirildi. Salihli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Açıkgöz, İlçe Arıcılık Sorumlusu Bal Üreticileri Merkez Birliği Üst Birlik Temsilcisi İsa Ertürk ve üyeler ile Turgutlu arı yetiştiricileri, hazırlanan proje nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ziyarette bulundu. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu da hazır bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e kendilerine verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini ileten Salihli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Açıkgöz, “Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizim için hem sürpriz oldu hem olağanüstü bir durumdu. Bizlere sahip çıktınız. Türkiye’de de ana arının ön plana çıkarılması noktasında ilklerden birisi bu proje. En azından üreticilere ana arı kullanımının ne kadar önemli olduğunun anlatılması noktasında başlangıç oldu. Çünkü ana arı dediğinizde kovan demek, bal demek. Bu anlamda sevinçliyiz. Bu tip desteklerin devamını bekliyoruz” dedi.
Elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de arıcılara proje üretmeye devam etmelerini söyleyerek, “Hazırladığınız projelerinizi bizlere getirin. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yapabileceğimiz ne varsa imkanlar doğrultusunda elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız” diye konuştu. Salihli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Açıkgöz daha sonra Başkan Ergün’e kendi üretimleri olan baldan takdim etti.